Topçu'dan transfer sözleri

Topçu'dan transfer sözleri
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray ile karşılaşacak Gaziantepspor'un teknik direktörü Mutlu Topçu, rakiplerinin ligdeki konumu itibarayla kupaya biraz daha fazla önem vereceğine inandığını belirterek, "Ancak biz her maça olduğu gibi bu karşılaşmaya da kazanmak için çıkacağız" dedi.

Topçu, Celal Doğan Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, gruptan çıkmanın kendileri adına önemli olduğunu söyledi.

Kupadaki maçlarda genç oyuncuların potansiyelini görme imkanı yakaladıklarını anlatan Topçu, "Artık genç oyuncularımız, 'çalıştığımız zaman A takımda forma giyebileceğiz' diye düşünecekler. Çok şükür gençlerimiz bizi mahcup etmedi ve tüm maçlarda ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştılar. O yüzden tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kupadaki rakiplerinin Galatasaray olduğunu ve karşılaşmanın eleme sistemiyle gerçekleşeceğini hatırlatan Topçu, şöyle konuştu:

"Zor bir maç olacak. Galatasaray'ın ligdeki konumu itibarıyla kupaya biraz daha fazla önem vereceğini düşünüyorum. Ancak biz her maça olduğu gibi bu karşılaşmaya da kazanmak için çıkacağız. Kupa veya kendi aramızdaki özel bir maç da olsa hep kazanmayı arzulayan tarafız. Umarım güzel ve kazananın biz olduğu bir karşılaşma olur."

Serkan Bakan'a övgü
Topçu, kupadaki Trabzonspor maçında 15 yaşındaki Serkan Bakan'ın forma giymesiyle ilgili bir soru üzerine, "Futbolcular bir yere yetenekleriyle geliyor. Sadece Serkan'dan bahsetmek hoş olmaz, diğer tüm futbolcularımız da yetenekli. Mesela 1997 doğumlu çok oyuncumuz var. Bunlara şans vermek, benim adıma önemli. Gençlerimizi bir an önce Türk futboluna kazandırmak istiyorum. Serkan da bunlardan birisi. Serkan bana göre, hem Türkiye'de hem de dünya futbolunda bir yerlere gelebilecek kapasitede. Ancak bunun için çok çalışması lazım. Çünkü yolun başında" değerlendirmesinde bulundu.

Transfer çalışmaları
Mutlu Topçu, bir gazetecinin, devre arası transfer döneminin tamamlanmasına sayılı günlerin kaldığını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

"Önümüzde daha 3 günümüz var. Bakın oyuncu demiyorum, sona yaklaştığımız oyuncular var. Onları da kadromuza katarsak daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Gidenler ve geleceklerle ilgili bizim de planlarımız var. Transfer dönemi bitmediği için daha beklentimiz çok. İnşallah en kısa sürede aramıza katılacak isimler var."