Timsah'ta Noyan ilk aday

Timsah'ta Noyan ilk aday
Bursaspor Kulübünün mayıs ayında gerçekleştirilecek olağan kongresi öncesi başkan adaylığını ilk açıklayan kişi, eski yöneticilerden Timur Noyan oldu.

Noyan, yaptığı açıklamada, Bursalı ve Bursasporlu bir iş adamı olduğunu, geçmiş dönemlerde yeşil-beyazlı kulüpte yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu hatırlattı.

İşlerini çocuklarına devrettiğini ve kulübe gereken vakti ayıracak durumda bulunduğunu belirten Noyan, "Kulübümüzün mayıs ayında genel kurulu olacak. Ben de tüm birikim ve tecrübelerimi çok sevdiğim kulübüme aktarma döneminin geldiği inancına vardım. Bursa'nın dışında spor kamuoyu tarafından da tanınan biriyim. O nedenle mayıs ayındaki genel kurulda başkanlığa aday oldum" ifadesini kullandı.

Noyan, başkanlığa seçilmesi halinde Bursa'da yaşayan herkesi camia çevresinde birleştirmeyi ve kulübe kalıcı gelir kaynakları sağlamayı hedeflediğini anlattı.

Gelecek nesillere Bursaspor sevgisini aşılamak istediklerini vurgulayan Noyan, şöyle devam etti:

"Bunun yanında çoluk çocuk herkesi, tüm Bursa'yı stada çekmek istiyoruz. Belediyenin arsasına yaslanan bir Bursaspor yerine öz kaynaklarıyla ayakta duran, maddi gelirleriyle adından söz ettiren bir Bursaspor hedefimiz. Bunun için çalışacağız, projeler üreteceğiz, Bursaspor'a yeni bir ivme kazandıracağız. Şu anda kulübün gelir ve giderleriyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz ancak ilk hedefimiz, Bursaspor etrafında bu kent insanlarını kenetlemek. Bu camianın bölünmesini istemiyor, kenetlenmesini istiyoruz."

"Şenol hocayla devam etmek isterim"

Yönetim kurulu listesinde yer alacak kişilerle ilgili çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Noyan, iş adamları Vehbi Varlık ve İlhan Uslu'nun, ekibinde yer alacağı bilgisini verdi.

Noyan, Teknik Direktör Şenol Güneş'i çok beğendiğini ifade ederek, göreve gelmeleri halinde onunla yola devam etmek istediklerini bildirdi. Güneş'in, Türkiye'nin en önemli ve en iyi teknik adamlarından biri olduğunu dile getiren Noyan, "Kendisini tanıyorum. Bursa kenti ve Bursaspor ile bütünleşti. Şenol hocayla devam etmek isterim" diye konuştu.

Ekibiyle transferlerle ilgili çalışmalar da yaptıklarını söyleyen Noyan, "Bugün için bunları konuşmak çok erken ancak ekibimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz, çalışmalar yapıyoruz ancak öncelikle mali bütçeleri inceliyoruz. Rakamları aldık. Neler yapabiliriz, onları görüşüyoruz. Önce bir kulübe hakim olalım, elimizdeki bütçeyi görelim, ona göre transfere de şekil vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.