Timsah Arena'da bakım vakti

Timsah Arena'da bakım vakti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’ndaki çimlerin, suni güneş sistemiyle bakımlarının yapıldığını ve stadın yeni sezon için hazırlandığını söyledi.

Recep Altepe, yeni sezona hazırlanan statta incelemelerde bulundu.

Altepe, burada yaptığı açıklamada, stadın tümüyle elden geçirildiğini ve eksiklerin birer birer giderildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bursa ve Bursaspor'un güzel bir sezon geçirmesi için her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Zeminin en güzel şekilde olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Drenaj ve tüm altyapı sistemlerimiz en kaliteli şekilde yapıldı. Ancak tüm tribünlerinin üzeri kapalı olan stadyumumuzda biraz güneşle ilgili sıkıntımız var. Sahamız eskisi gibi güneşi her yerden alamıyor. Özellikle güney taraftaki kale arkası güneşi pek alamıyor. Bu yüzden burada güneşin etkisini verecek ve çimlerin beslenmesini sağlayacak suni güneşleme sistemi cihazlarıyla çimlerin bakımını yapıyoruz."

Uygulamanın güneş etkisi oluşturup toprağı ısıttığını bildiren Altepe, "Bu sistem otomatik sensörleriyle toprağın sıcaklığını ölçüyor ve belli dereceye gelinceye kadar zemini ısıtıyor. Burada güneş ışığını suni olarak çimlere veriyoruz ve çimler beslenmiş oluyor. Bu sayede çimlerde istediğimiz kalite ve güç sağlanmış oluyor." ifadelerini kullandı.