TFF'den puan silme cezası!

TFF'den puan silme cezası!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 4 TFF 1. Lig takımı ile 2 Spor Toto 2. Lig takımının üçer puanını sildi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak, en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, TFF 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali kriterlere göre inceledi.

İncelemeler neticesinde kurul, Spor Toto Süper Lig'den Antalyaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kayserispor ve Trabzonspor kulüplerine, TFF 1. Lig'den Bandırmaspor, Boluspor, Elazığspor, Eskişehirspor, Samsunspor ve Şanlıurfaspor kulüplerine, Spor Toto 2. Lig'den 1461 Trabzon, Aydınspor 1923, BUGSAŞ Spor, Büyükçekmece Tepecikspor, Eyüpspor, Kahramanmaraşspor, Karşıyaka, Kocaeli Birlikspor, Menemen Belediyespor, MKE Ankaragücü, Nazilli Belediyespor, Sivas Belediyespor, Tokatspor ve Tuzlaspor kulüplerine ulusal lisans verdi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan TFF 1. Lig takımları Adana Demirspor, Denizlispor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu ile Spor Toto 2. Lig takımları Bucaspor ve Kayseri Erciyesspor'un üçer puanının silinmesine hükmetti.

11 kulüp UEFA, 49 kulüp ulusal lisans aldı
Kurulun son toplantısının ardından 2016-2017 sezonu kulüp lisans süreci tamamlanırken, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 11'i UEFA, 49'u ulusal lisans aldı.

Kurulun ilk değerlendirme aşamasında UEFA lisansı ve ulusal lisans alan kulüpler şöyle:

UEFA lisansı: Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor, Sivasspor, Atiker Konyaspor.

Kulüp lisansı: Fatih Karagümrük, Fethiyespor, Giresunspor, Göztepe, İnegölspor, Kardemir Karabükspor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukspor.

İkinci değerlendirme sonucunda ulusal lisans alan kulüpler şu şekilde:

Adanaspor, Alanyaspor, Anadolu Üsküdar 1908, Amed Sportif Faaliyetler, Altınordu, Balıkesirspor, Büyükşehir Gaziantepspor, Gümüşhanespor, Hacettepe, Hatayspor, İstanbulspor, Keçiörengücü, Pendikspor, Sarıyer, Ümraniyespor, Yeni Malatyaspor.