TFF'den Grosskreutz açıklaması!..

Video yükleniyor...

TFF, Galatasaray'ın Grosskreutz transferinde yaşanan karışıklıkla ilgili bir açıklama yaptı.

TFF, konuyla bağlantısı olmadığını ama G.Saray'ın başvurusunu FIFA'ya ilettiklerini açıkladı.  İşte TFF açıklaması: "Bilindiği üzere 2015-2016 Sezonu Birinci Transfer ve Tescil Dönemi dün sona ermiş ve FIFA'nın global düzeyde kullandığı Transfer Eşleştirme Sistemi(TMS) gece yarısı itibariyle ülkemizde kullanıma kapanmıştır. Bu sistem kulüpler tarafından kullanılan ve federasyonlar ve FIFA tarafından denetlenen bir sistemdir.

Sistemin bir transfere onay vermesi için işlemin yapıldığı iki kulübün girdikleri veri ve dokümanların eşleşmesi şarttır. Bu eşleşmenin ardından önce transferin yapıldığı federasyona, o federasyonun konfirmasyonunun ardından ise transferi yapan kulübün federasyonuna konfirmasyon için otomatik bir bilgilendirme yapılır. Konfirmasyonun ardından transfer sertifikası talebi gerçekleşir.

Bugün bazı gazetelerde yer aldığı şekilde, Türkiye Futbol Federasyonu'na transfer için herhangi bir dosya iletilmesi ve TFF'nin bunu FIFA'ya göndermesi gibi bir uygulama kesinlikle bulunmamaktadır. TMS sistemi, kulüpler tarafından kendilerine özel şifrelerle kullanılabilen oldukça kapsamlı bir uygulamadır.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak yaşanan sıkıntının çözümü noktasında kulübümüzün başvurusunun FIFA'nın ilgili birimlerine iletildiğini ve gündemde olan transferle ilgili kararın FIFA tarafından önümüzdeki günlerde verileceğini özellikle belirtmek isteriz."