"TFF ile güreş mi yapalım"

Video yükleniyor...

Galatasaray Kulübü'nün yeni başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e ziyarette bulundu.

Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen ziyarette başkan Yarsuvat'a, sarı-kırmızılı yöneticiler Abdurrahim Albayrak, Hamdi Yasaman ve Cem Kınay eşlik etti.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Galatasaray yönetimine tesisleri gezdirdi.

Çıkışta basın mensuplarına açıklamada Yıldırım Demirören, "Ben başkanıma ve yönetim kuruluna, Galatasaray camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Türk futbolu bir bütün ve Galatasaray da önemli parçalarımızdan biri. Hep beraber de bir araya geleceğiz. Sizin yansıttığınız gibi büyük bir olay değil bu. Aile her zaman bir araya gelir" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kulüpte TFF arasında geçmişte yaşanan sorunların hatırlatılması üzerine Demirören, "Ne zaman uygun olurlarsa, federasyon olarak biz de kendilerini ziyaret edeceğiz. Biz bir aileyiz. Bizim kavgamız olmaz" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat: "Federasyonla kavga mı edeceğiz?"
Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ise açıklamasında, TFF ile sarı-kırmızılı kulüp arasındaki geçmiş dönemdeki sorunlar konusunda yöneltilen sorular üzerine, esprili bir şekilde, "Niye ayrılık gayrılık yapıyorsunuz. Biz federasyonla kavga mı edeceğiz? Güreş mi yapacağız?. Burası Futbol Federasyonu. Judo Federasyonu falan değil. Oraları olsa güreşiriz" cevabını verdi.

Tesislerle ilgili de övgü dolu ifadeler kullanan Yarsuvat, "Fevkalade bir tesisle karşı karşıya kaldık. Hayranlık duyduk ve öyle gidiyoruz. Böyle bir tesise sahip olmanın, Türk sporu için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de başkanı çok tebrik ediyorum. Türk futboluna ve Türk sosyal hayatına bir eser kazandırmış bulunuyorsunuz" şeklinde görüş belirtti.

Yarsuvat, dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde futbol takımı ve teknik heyetle bir araya gelmeleriyle ilgili de, "Florya bildiğim bir yer. Görüşmelerimiz de çok güzel geçti" demekle yetindi.