Terim 1. Lig hocalarını dinledi

Terim 1. Lig hocalarını dinledi
Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, PTT 1. Lig'de görev yapan teknik adamlarla toplantı yaptı.

Serik ilçesi Titanic Deluxe Hotel Belek'te Türkiye Futbol Direktörlüğü tarafından düzenlenen toplantılarının ikincisinde, PTT 1. Lig'de görev yapan teknik adamlar Osman Özköylü, İsmail Ertekin, Mustafa Bahadır, Özcan Bizati, Engin İpekoğlu, Hasan Özer, Cihat Arslan, Orhan Şerit, Kemal Özdeş ile yardımcı antrenör Ayhan Alemdaroğlu ve futbol direktörü Nurettin Koç, Terim ile bir araya geldi.

Toplantıya Adana Demirspor, Boluspor, Karşıyaka, Mersin İdman Yurdu, Orduspor, Samsunspor, Şanlıurfaspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor'dan katılan olmadı.

Toplantının ardından Fatih Terim ve teknik adamlar, fotoğraf çektirdi.

Ankaraspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolundaki tüm dinamikleri harekete geçirmek için tüm liglerdeki hocaların fikirlerinin alınacağı böyle bir organizasyon oluşturulduğu için teşekkür etti.

Türk futbolunda çok büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden Özküylü, şöyle konuştu:

"Son dönemde konuşulan yabancı sayısı, altyapı sorunları, milli takıma oyuncu yetişmemesi, kulüplerin ekonomik durumu, yöneticilerin profili, burada teknik adamların göstereceği performans, bunların hepsi çok önemli noktalar. Bu konularla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Yeni hocalığa başlamış insanlar olarak, bu değeri görmek bizim motivasyonumuzu artırdı. Hocamızın alt liglerden oyuncu kazanabilme düşüncesi, alt liglerden hocaların belki milli takıma çıkma düşüncesiyle böyle bir projeyi ortaya koyması, o liglerdeki hem teknik direktör hem de oyuncuların motivasyonunu daha üst seviyelere çıkaracağını düşünüyorum."

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hasan Özer de toplantıda teknik adamların yaşadığı sorunları ve altyapı sorunlarının görüşüldüğünü, sezon planlaması ve yabancı teknik adamlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

Toplantının çok faydalı olduğunun altını çizer Özer, şöyle devam etti:

"1990 yılında Türkiye'de bir yapılanma vardı, yani bir devrim yapılmıştı. Sepp Piontek'le Fatih hoca da o ekibin içerisindeydi. Bölgesel olarak gençlerin Türk futboluna kazandırılması projesi vardı. Ben de o projenin içerisinde yer alan bir futbolcuydum. O projeden çıkan bir futbolcu olarak, Türk futboluna 17 sene profesyonel anlamda süper ligde ve milli takımda hizmet etme şansı verilmişti. Bu organizasyonların tekrar gündeme gelmesi, canlanması, beni de heyecanlandırdı. Çünkü Türkiye'de çok önemli, yetenekli gençlerimiz var. Sadece sahip çıkılması anlamında bir devrime, organizasyona ihtiyaç vardı. Bunu da Fatih Terim hocamızla yakalayacağımızı görmek, tekrar başlayacağını görmek mutluluk verici bir durum."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan da Türk futbolunun genel anlamdaki sorunları konusunda istişare toplantısı yaptıklarını dile getirerek, "Güzel geçti, bize de değer verdiler. Türk teknik direktörleri olarak, Türk futboluna hizmet etmek bizim en büyük borcumuz" diye konuştu.