Telekom'un '100'ü güldü

Telekom'un '100'ü güldü
Beko Basketbol Ligi'nde, Olin Edirne, Türk Telekom'a 101-65 yenildi.
Karşılaşmaya iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. İlk periyodun 5. dakikası 12-10 Olin Edirne'nin üstünlüğüyle geçildi. Oyunun kontrolünü sağlayan Türk Telekom, Shipp ve Bogdanovic'in basketleriyle skor üreterek, farkı açmayı başardı. Savunmasını da sertleştiren ve rakibine kolay basket bulma imkanı tanımayan konuk takım, ilk periyodu 30-18 önde tamamladı.

İkinci periyot, Olin Edirne takımından Washington ve Francis'in attığı basketlerle başladı. 12. dakikada salonda elektriğin kesilmesi sonucu karşılaşmaya yaklaşık 10 dakika ara verildi. Daha sonra devam eden periyotta etkili oyununu sürdüren Türk Telekom, 16. dakikada farkı 16 sayıya çıkardı: (41-25). Washington ve Francis'in basketleriyle farkı kapatmaya çalışan Olin Edirne, rakip savunmayı geçmekte zorlandı. Rakibine oranla çok daha rahat bir oyun sergileyen konuk takım, Shipp ve Bogdanovic'in etkli oyunuyla devreye 60-34 önde girdi.

Üçüncü periyotta da oyunun hakimi Türk Telekom idi. Boyalı alanda üst üste sayılar üreten konuk takım, 26. dakikada farkı 35 sayıya (38-73) çıkardı. Rakibinin farkı azaltmasına izin vermeyen Türk Telekom, bu periyodu da 81-47 önde bitirdi.

Son periyotta da üstün oyununu sürdüren Türk Telekom, karşılaşmayı 101-65 kazandı.

Türk Telekom'da 20 sayı kaydeden Shipp galibiyette önemli rol oynadı. Olin Edirne'de ise 25 sayıyla maçın en skoreri olan Washington'nun performansı, mağlubiyeti önleyemedi.