"Telafi edeceğiz"

"Telafi edeceğiz"
Spor Toto Süper Lig'de henüz puanla tanışamayan Mersin İdmanyurdu'nda kulüp başkanı Ali Kahramanlı, "İlk 3 haftada en azından bir 3 puan almalıydık. Ama her şey bitmiş değil, biz bunun hem telafisini, hem gereğini yapacağız" dedi.

Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları karşılaşmalarda iyi oyun ortaya koymalarına rağmen, şanssız mağlubiyetler aldıklarını söyledi.

Akhisar Belediyespor ile Kayserispor'a yenilmelerine rağmen topla oynama yüzdelerinin Mersin İdmanyurdu lehine olduğuna vurgu yapan Kahramanlı, bireysel hataların mağlubiyetlere neden olduğunu ifade etti.

Kahramanlı, her maça galibiyet için çıktıklarını belirterek, "İlk 3 haftada en azından bir 3 puan almalıydık. Ama her şey bitmiş değil, biz bunun hem telafisini, hem gereğini yapacağız" diye konuştu.

Alınan mağlubiyetlerin ardından oluşan karamsar havanın kendilerini etkilemeyeceğini kaydeden Kahramanlı, şunları söyledi:

"Hiç kimse paniğe kapılmasın, kısa zamanda toparlanacağız. Takımda bir kopukluk var ama bunu hocamızla ve oyuncularımızla konuşup, çözeceğiz. Herkes bu konuda rahat olsun. Mersin İdmanyurdu oturmuş bir kadroya sahip, ligin en iyi takımlarından biri aynı zamanda. Sonraki süreci en iyi şekilde değerlendirip, kayıpların telafisini yapacağız. Oyuncularımızın sahada işini yaptığı sürece, biz de üzerimize düşenin fazlasını her zaman yaptığımız gibi yine yapacağız."

Kahramanlı, sezon öncesinde anlaşamadıkları Servet Çetin ile Sinan Kaloğlu ile yeniden görüşerek takıma katılmasını sağladıklarını, kadro dışı bırakılan kaleci Nihat Şahin'in de affedildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Sporda küsme, kırılma olmaz. Kulüpler oyuncular için, oyuncular da kulüpler için vardır. Servet ve Sinan ile ufak pürüzleri bir kenara bırakarak, yeniden masaya oturduk. Zaten bu oyuncular, bizim çocuklarımız, takımın abileri. Kendileri de zaten takımda kalmaktan yanaydılar, başka yere gitmediler. Servet, Sinan, Nihat, bu oyuncuların büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. 2 dönemdir haksız bir transfer yasağımız vardı, o nedenle de bu oyunculara ihtiyacımız vardı. İnanıyorum ki faydalı olacaklar."