Efsane kuşak tekrar buluştu!..

Video yükleniyor...

Gary Neville, Nicky Butt, Phil Neville, Paul Scholes ve Ryan Giggs…
 
Onlar, Manchester United altyapısının 92 mezunları… Sir Alex Ferguson yönetiminde yola çıktıklarında, kimse onların bu denli büyük bir hikaye yazabileceğini ummamıştı. Bazılarına göre sadece çaylaktılar ve çaylaklarla şampiyon olunmazdı.

Sadece İngiltere’nin değil, Avrupa futbol tarihinin 10 yılına damga vuran futbolları ile ortalığı kasıp kavurdular.
Aktif futbol yaşantılarını noktaladıktan sonra da futbolun bireyleri olmaya devam ettiler. Kimi zaman yedek kulübesinde, bazen televizyon kameraları önünde yer aldılar. Öte yandan başka hedefleri vardı; futbolu futbolcuların yönetmesi gerektiğine inanıyorlardı.

İlk adım David Beckham’dan gelmiş, Amerika Birleşik Devletlerinde, Miami’de takım satın almıştı. Avrupa’nın 4 büyük liginde en büyük kulüplerde futbol oynamış olan Beckham, bir futbol takımının neye ihtiyacı olduğunu biliyor, yönetim anlayışını kökten değiştirecek parlak fikirlerini Miami’de uygulamaya başlıyordu.
1992 yılında, bu genç United’lılar A takımda kariyerlerine başlarken, eski bir United’lı, Billy Garton, kendi halinde alt lig takımı, bir başka Manchester takımı, Salford City’i tarihinin en büyük lig başarısına ulaştırıyor, 1. ligde 9. sırada sezonu tamamlıyordu. 

92 mezunu Unitedlılar şampiyonluktan şampiyonluğa koşarken; sürekli el değiştiren, yönetim istikrarını bir türlü yakalayamayan, sahalarda ise sürekli kan kaybeden Salford City, birbiri ardına alt liglere sürükleniyordu.

2014 yılında kulübü satın alan Karen Baird, hem takıma motivasyon hem de taraftara coşku aşılayabilmek, biraz da bilet geliri elde edebilmek için Manchester United’ın 92 mezunlarından kurulu takımla Salford City’i karşı karşıya getirdi.
Gary Neville, Nicky Butt, Phil Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs’e, Robbie Savage ve John O’Kane gibi United altyapısından yetişmiş eski futbolcularla birlikte kriketçilerin de eklendiği karma takım, Salford City’nin karşısına çıktı.

Bu sezonu amatör ligde geçirecek olan Salford City, United’ın 92 sınıfını yendi, hem de 5-1 gibi zorlu bir skorla…
Bu özel maç, beklenmeyen bir sonuç doğuracaktı. Eski United yıldızları, belki de uzun zamandır aradıkları takımı bulmuşlardı; hiç vakit kaybetmeden Singapurlu yatırımcı Peter Lim ile görüştüler, takımın yarısını Lim, geri kalan %50’sini, her biri eşit paylarla Gary Neville, Nicky Butt, Phil Neville, Paul Scholes, Ryan Giggs satın aldı…
Salford City artık futbolcuların takımı… Futbolculuklarında efsaneler yazmış bir ekip, yönetim koltuğunda oturduğunda hikaye nasıl devam eder, bunu bize zaman gösterecek.