"Teklif gelirse Türkiye'yi seçerim"

"Teklif gelirse Türkiye'yi seçerim"
Galatasaray'ın sezon başında Stuttgart'tan transfer ettiği genç yetenek Sinan Gümüş, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık dergisi TamSaha'ya açıklamalarda bulundu. 
 
Almanya'dan Türkiye'ye uzanan serüvenine, Galatasaray'daki günlerinden millî takım tercihine kadar birçok konuda konuşan Sinan Gümüş, Stutugart'a transfer olduğunda futbolda başarılı olacağını gördüğünü söylerken "Futbolda önümün açık olduğunu görünce sadece futbola konsantre olabilmek için okul hayatımı bitirdim. Çünkü bir yola çıktığınız zaman yüzde 100'ünüzü o yola vermeniz gerekir" ifadelerini kullandı.
 
Hannover 96'nın teknik direktörü Tayfun Korkut'un kendisi üzerinde büyük emeği olduğunu dile getiren genç futbolcu, "Stuttgart'taki ilk senemde Tayfun Korkut elini üzerimden hiç çekmedi. Küçük bir kulüpten geldiğimi ve Stuttgart'ın ağır idman temposunda başlangıçta zorlandığımı biliyordu. Tayfun Korkut'un varlığı ve bana verdiği destek büyük bir nimet gibiydi" dedi.
 
Hücumda süratini kullanmayı sevdiğini ifade eden Sinan Gümüş, "En sevdiğim pozisyon kanatlar. Hızımı kullanmayı ve birebirleri çok seviyorum. Hücum hattının her bölgesinde oynayabiliyorum. Solak olduğum için sağ kanatta oynamak beni gole daha çok yaklaştırıyor" diye konuştu
 
İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli'nin kendisine büyük katkı sağladığını anlatan yetenekli oyuncu,  "Prandelli benimle ilgilenip "Çalışmalarından memnunum ve sana bir gün şans vereceğim" diyordu. Onun bu sözleri sayesinde her geçen gün artan bir performansla çalışmayı sürdürdüm ve Hamza Hamzaoğlu geldiğinde beni hazır buldu." şeklinde konuştu
 
Milli takım tercihi konusuna da açıklık getiren Sinan Gümüş, "Almanya'dan teklif almıştım ve bu nedenle Almanya adına oynadım. Ama hâlâ bir tercih yapma hakkım var. Almanya'da doğup büyümüş olsam da ben bir Türküm. Türkiye'den bir teklif aldığımda tabiî ki Türkiye'yi seçerim" ifadelerini kullandı.