"Tek isteğim Trabzonsporlu Burak olmak"

"Tek isteğim Trabzonsporlu Burak olmak"
Trabzonspor, transferin son gününde kadrosuna kattığı Burak Yılmaz için gecikmeli imza töreni düzenledi.

Trabzonspor ile 2,5 yıllık sözleşme imzalayan Burak Yılmaz için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, kulüp genel sekreteri Hasan Yener hazır bulundu.

Yener, törende yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un her oyuncu için imza töreni düzenlediğini belirterek, ''Bugüne kadar, bu hep böyle devam etti. Ancak transferin son gününde kadromuza kattığımız Burak ile kupa ve lig maçlarının yoğunluğundan dolayı imza töreni düzenleyememiştik. Tüm futbolcularımıza yaptığımız imza töreni geleneğini Burak'tan esirgeyemezdik. Bu nedenle geç de olsa imza töreni düzenledik'' dedi.

Burak'ın genç yaşında milli takımlar forması giymiş ve kendisini kanıtlamış bir oyuncu olduğunu ifade eden Yener, ''Ben inanıyorum ki, bundan sonraki yaşamında da Trabzonspor'a katkı sağlayacaktır. Küçük yaşta aldığı milli takım formasını, A takım kategorisinde sırtına geçirecektir. Trabzonspor ve milli takıma başarılarıyla katkı sağlayacaktır. Kendisi güvendiğimiz, inandığımız bir oyuncu. Geleceğin yıldızlarından biri olacaktır'' diye konuştu.

''MUTLU OLACAĞIM YERE GELDİM''
Burak Yılmaz ise çok istediği ve mutlu olacağını bildiği bir yere geldiğini söyledi.

Trabzonspor'da tekrar çıkış yakalayıp iyi yere geleceğine inandığını ifade eden Burak Yılmaz, ''Futbolcu olarak, karakter olarak tanıdığım iyi arkadaşlarım var. Onlar da beni tanıyor. Trabzonspor'da başarılı olacağıma çok inanıyorum'' dedi.

Fenerbahçe ile yapılan anlaşma gereği sezon sonunda Trabzonspor'a geleceğini kaydeden Burak Yılmaz, ''Ancak devre arasında gelmemde, hocam ve yönetim kurulu çok ısrar ettiler ve kiralık olarak forma giydiğim Eskişehirspor ile de anlaştılar. Bana güvendiklerini belli ettiler. İnşallah bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Trabzonspor'un kazandığı kupalarda rol almak istiyorum'' diye konuştu.

Daha önce Fenerbahçe'ye transferinin tek taraflı birşey olmadığını anlatan Burak, ''Benim tercihim ile olan birşey değildi. O zaman oturup iyi düşünüp karar vermek isterdim. Açıkçası geçmişi konuşmak istemiyorum, şu anda sadece başarılı olmak istiyorum. İnşallah Trabzon'da başarılı olup takımın en iyi parçalarından biri olurum'' ifadelerini kullandı.

''TEK İSTEĞİM TRABZONSPORLU BURAK OLMAK''
Burak, Trabzonspor'a oynamaya geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Daha önce oynadığım Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta da geniş kadrolar vardı. Burada da geniş bir kadro var. Bir gün arkadaşım, bir gün ben, belki hep onlar veya hep ben oynayacağım. Bu rekabet Trabzonspor'a olumlu yansıyacaktır. Şu anda 25 yaşına bastım. 20 yaşından çok daha tecrübeliyim. Oynayamadığım zaman şimdi hazmedebiliyorum. O zaman daha tecrübesiz olduğundan daha negatif oluyorsun, oynamamayı hazmedemiyordum. En önemli şey oynamadığın zaman hazmedebilmek. Tekrar şans bir şekilde sana geliyor.''

Trabzonspor'a geç geldiği için zaman kaybettiğini kaydeden Burak, ''Geçen sene burada olsaydım, alışma sürecim geçmişti. Ben Trabzonspor'dan yurt dışına gideceğim diye birşey söylemek istemem. Tek düşüncem Trabzonspor'da başarılı olmak. Trabzonsporlu Burak olmak. Dediğim gibi inşallah 2,5 sene kontratımı bitirir ve uzun yıllar burada oynarım. Tek isteğim Trabzonsporlu Burak olmak'' diye konuştu.