"Tecrübeli hakemler lazım"

"Tecrübeli hakemler lazım"
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, futboluna daha tecrübeli hakemlerle oynanmasının bu oyunu güzelleştireceğini bildirdi.

Hoşcan, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, takımının geçen hafta yapılan Beşiktaş maçında verdiği mücadelenin herkese örnek olacağını belirtti.

Bu maçtaki hakem hatalarıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu ile görüşmeler yaptığına değinen Hoşcan, şu ifadelerini kullandı:

"Futbolun daha tecrübeli hakemlerle oynanması futbolu güzelleştirecektir. Önerilerimizi ve eleştirilerimizi ilettik. Tabii ki maçtaki skorun değişmesi mümkün değildir. Futbolun hatalar ve kurallardan oluşan bir sistem olduğunu bilmemiz, bazen olumsuz neticeler yaratsa da bu oyunun güzelliğini ortaya koyuyor."

Hoşcan, Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Kırıkhanspor ile eşleştiklerini anımsatarak, karşılaşmayı deplasmanda oynayacaklarını dile getirdi.

Teknik ekiple görüşüp kupa maçını bir gün önce oynamayı teklif edeceğini anlatan Hoşcan, şunları bildirdi:

"Ligde oynayacağımız Mersin İdmanyurdu deplasmanının ardından TFF ile görüşerek kupa maçını bir gün öncesine aldırabilirsek iki maçı oynayıp dönmek istiyoruz. Kırıkhan'ın deplasman olarak gözükmesi ise önemli değil. Kırıkhan'dan bize çok olumlu tepkiler geldi. Teknik ekibimizle görüşerek bizimle eşleşmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, özlemle takımımızı şehirlerine beklediklerini belirtmişler. Eskişehirspor olarak sadece sahadaki mücadeleci oyunumuzla değil, centilmenliğimizle ve güzel dostluklarla adımızdan söz ettireceğiz."

"Taraftarımız bizi desteklesin"

Hoşcan, 5 Ekim'de sahalarında Çaykur Rizespor'u ağırlayacaklarını hatırlattı.

"Çaykur Rizespor maçını kazanarak camiamıza bayram hediyesi vermek istiyoruz" diyen Hoşcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ligde artık iç saha ya da deplasman ayrımı kalmadı. Bu sene ligin başlangıcından itibaren iç saha avantajının pek kalmadığını, tribünlerimizin boş olduğunu görüyoruz. Passolig kanun gereğidir. Taraftarın passolig katlarını alması gerekiyor. Kendilerini ve takımlarını cezalandırmasınlar. Kombine kart satışlarını yoğun talep nedeniyle Kurban Bayramı'na kadar uzattık. Şu an yaklaşık 8 bin passolig kart satışı yaptık. Bu satışın bu camiaya uygun olduğunu düşünmüyorum. Taraftarımızın bizi desteklemesini istiyoruz."