"Tarihte bir ilki gerçekleştirdik"

"Tarihte bir ilki gerçekleştirdik"
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit'in kulüp başkanı Özkan Kılıç, "Bu sezon ligde oynadığımız 26 maçın 25'ini kazanarak, ligin bitimine 4 hafta kala birinciliği garantiledik ve böylece Banvit'in tarihinde bir ilki gerçekleştirdik" dedi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Banvit'in sezonun bitmesine 4 hafta kala birinciliği garantilemesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutlayan Kılıç, "Banvit olarak son 6 yıldır çok iyi bir transfer politikası izleyerek, iyi bir mozaik ve iskelet oluşturduk. Takımımızda 4 yıl koç olarak çalışan Orhun Ene döneminde de ligde final oynadığımız gibi hep üst sıralarda yer aldık. Bu yıl, takımımızın baş antrenörlüğünü üstlenen Yunan Dimitris Itoudis'ten de çok memnunuz. Çok kısa süre içinde takıma uyum sağlayarak başarılı oldu" diye konuştu.

"Bu sezon ligde oynadığımız 26 maçın 25'ini kazanarak, ligin bitimine 4 hafta kala birinciliği garantiledik ve böylece Banvit'in tarihinde bir ilki gerçekleştirdik" diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak henüz her şey bitmedi. Önümüzde çok zor bir play-off maçları süreci bulunuyor. Sekiz takımın katılacağı maçlar, çok zor geçecek. Çünkü ligi 8. bitirecek takım bile çok güçlü olacak. Şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. Play-off maçlarında seyircimizin büyük desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda maç seçtikleri için seyircimize biraz kırgınım. Son olarak Bandırma'da, Uşak Sportif ile oynadığımız maça çok az seyirci geldi. Play-off maçlarında çok daha fazla seyirci ve destek bekliyoruz."

Ligde İstanbul'un güçlü kulüplerinden çok daha az bütçeyle mücadele ettiklerini dile getiren Kılıç, "1994'de kurulan Banvit, önce ikinci ligde mücadele etti. 2004-2005 sezonundan bu yana birinci ligdeyiz. Tüm amacımız, bu yıl şampiyon olarak, Bandırma'ya ve Banvit camiasına şampiyonluk armağan etmektir" ifadesini kullandı.