Tarihin en başarısız takımı Bilic'e çattı!

Video yükleniyor...

Biz onları sizlerle tanıştırırken demiştik ki; “Onlar İngiltere futbol tarihinin en başarısız takımlarından biri…”
 
İngiltere’nin güney sahilinde, plajları ile ünlü bir sahil kenti Bournemouth’un aynı adı taşıyan asırlık takımının şöhreti,  ülke futbol tarihinde dördüncü ligde en fazla sezon yer almış ekibi olma rekorunu hala elinde bulundurmasından geliyordu.
 
1945’te Dördüncü Lig takımları arasında oynanan Güney Kupası’nı kazanmalarının ardından elde ettikleri tek başarı 1971’de FA Kupası’nda Margate takımına karşı aldıkları 11 gollü galibiyetti. 1984’te yine bir kupa maçında, Manchester United’ı yenmeleri, tarihlerindeki üçüncü büyük başarı olarak sayılıyordu.
 
2010’da stadı elden geçirip, kapasiteyi 9600’e yükselttiler. Kulüp satıldı, ekonomik durumun düzeltilmesi için kaynaklar bulundu. Ve 2013’te kulüp tarihine yepyeni bir “büyük başarı” yazdılar:  Premier Lig’in bir altı olan ve birinci lig olarak kabul edilen Championship’e yükseldiler…
 
115 yıl sonra tarihinde gördüğü en yüksek lig kategorisinde Bournemouth’un sallanıp düşeceğini tahmin edenler ise yanıldı, 10. sırada sezonu bitirdiler ve Championship’e tutunmayı başardılar.
 
Bir sonraki sezon, 2014-2015’te Championship’i şampiyon bitirerek Premier Lig’e yükseldiler.
Onlar tüm rakiplerine karşı ilk kez Premier Lig maçına çıkıyorlar…
 
Bournemouth, tarihinin ilk Premier Lig maçını 8 Ağustos 2015’te Aston Villa’ya karşı kendi evinde oynadı. Maç öncesinde stadın etrafında, soyunma odası koridorlarından ve tribünlerde heyecan o kadar büyüktü ki, tüm kent gözlerini ovuşturup bu manzaraya tekrar tekrar bakıyordu; bu rüya değil, değil mi?
 
Bournemouth, ilk deplasmana Liverpool’a konuk oldu. Ancak her iki maçta da 1-0’lık yenilgilerle sona erdi.
Ve ilk gol; Bournemoutt tarihinin Premier Lig’de atılmış ilk golü için 3. haftada geldi. 
 
Türkiye’de Beşiktaş’ı çalıştırdığı süre boyunca derbi kazanamamış olması ile eleştirilen Slaven Bilic, West Ham United’ın başında Premier Ligi’de ilk maçında Arsenal’i yenmiş, epey bir krediyi cebine koymuştu ve Bournemouth’u kendi evinde konuk ediyordu. Dakikalar 11’i gösterirken, Callum Wilson sahneye çıktı ve takımının tarihine adını altın harflerle kazıdı.

Bournemouth’un ilk yarıda 2-0 öne geçtiği maç 53’te 2-2’ye geldi. 66 ve 79’da gelen gollerle Bournemouth farkı yeniden 2’ye çıkardı ve Bilic’in West Ham’ın nefesi ancak farkı 1’e indirmeye yetti. Bournemouth, Premier Lig’indeki ilk galibiyetini elde etti.