"Tarihi unutun"

"Tarihi unutun"
Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, takımını uyardı ve İtalya'yla oynayacakları yarı final maçı öncesi hayalkırıklıklarıyla dolu tarihi istatistikleri unutmalarını istedi. Gök Mavilerle daha önce oynadığı FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası maçlarını kazanamayan Almanya'nın başarılı teknik adamı, bu maçları düşünmemeleri gerektiğini dile getirirken, "İtalya, bu turnuvada iyi bir performans gösterdi; ancak onların zaman zaman zorlandığını ve güç anlar yaşadıklarını biliyoruz. Bizim için günün sonunda önemli olan şeyi, maç sırasında göstermek istiyoruz. Kendimize güvenimiz var ve biraz yardımla da bu maçı kazanırız" ifadelerini kullandı.

İtalya'ya daha önce oynanan FIFA Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası finallerinde üç kez yenilen, 1962 FIFA Dünya Kupası elemelerinde de rakibiyle berabere kalan Almanya, son olarak 2006 Dünya Kupası yarı finalinde kendi evinde zorlu rakibine boyun eğdi.

Löw, İtalya'ya karşı uğranılan bu başarısızlıkları umursamazken, "Zamanı geri döndüremeyiz. O anları unutmalı ve geçmişin planlarımızda rol oynayamayacağı gerçeğini kavramalıyız. Bir başka istatistikte Almanya'nın İtalya'yı büyük bir turnuvada yenememiş olması. Ne önemi var ki? Durum şimdi tamamen farklı ve bu bizim için önemli değil" ifadelerini kullandı.

Dortmund'da 6 yıl önce oynanan yarı final maçında Pirlo'nun Fabio Grosso'nun uzatma dakikalarında attığı golün asistini yaptığı ve o maçı da İtalyanların 2-0 kazandığının hatırlatılması üzerine Löw, rakibiyle daha az ilgilendiğini dile getirdi. Alman teknik adam, daha çok kendi takımına odaklandığını kaydederken üstüste 15 maçlık galibiyet rekorunu daha da geliştirebileceklerini vurguladı.

Almanya'nın ortasahadaki yıldızı Mesut Özil de, Löw'e destek verirken "Şu anda sadece bu maça konsantre olduk. Zor olacak ama, önce yarı final maçını kazanmak istiyoruz. Herkesi yenebileceğimiz konusunda kendimize güvenimiz tam" diye konuştu. İtalya'yı değerlendiren Mesut, "İtalya sürpriz bir şekilde güçlü olduğunu gösterdi. Dünya şampiyonu İtalya'yla 1-1 kaldıklarında bunu kanıtlamışlardı. Yarı finale gelmeyi hakettiler. İtalya, takım oyununu oynayan, güçlü bir ekip. Ancak biz kendimize inanıyoruz. Eğer kendi oyunumuzu oynarsak İtalya'yı yenebileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ligtv.com.tr