Taraftarlar onu ölümsüz yaptı!

Video yükleniyor...

3 Borussia Dortmund taraftarının bu çağrısı, yanıtsız kalmadı. Belgesel için yardım kampanyası 19 Haziran 2013'te başladı. Kulüp yönetimi 50.000 € katkıda bulundu, taraftarlar destek verdi. Ve 9 Ağustos tarihinde hedeflenen 120.000 € toparlanmıştı. Hedef büyütüldü.

18 Ağustos 2013'te oynanan Braunschweig maçında Süd tribünlerinde 9.009 € toplandı. Marco Reus, Werder Bremen maçında giydiği formasını belgesel için bağışladı ve internet üzerinden açık arttırmaya çıkartıldı.

Belgeselin çekim tarihine kadar 3000 bağışçıdan toplanan 250 bin Euro toplandı. Bu Almanya’da bir film için yapılmış en yüksek bağış olarak tarihe geçti ve “Franz Jacobi ve Borussia Dortmund’un doğuşu” belgeselinin prodüksiyonu tamamlandı.
 
“Franz Jacobi ve Borussia Dortmund’un doğuşu” taraftarlar tarafından yapılmış kulüp tarihi belgeseli prodüksiyonu olarak dünyanın dört bir yanında ses getirdi. Belki hikayesi, Borussia Dortmund taraftarı olmayanlar için çok büyük anlam ifade etmeyebilir. Ancak 3000 taraftarın bu belgesel için bir araya gelişiyle proje, futbolun ruhunu tanımlamanın en güzel örneklerinden biri olacaktır.