Taraftarlar kavga etti!.. 1 ölü

Taraftarlar kavga etti!.. 1 ölü
İspanya'da Atletico Madrid ile deportivo taraftarları Madrid'te birbirine girdi. Çok saydıa kişinin karıştığı kavga sonunda nehre atılan bir taraftar kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, La Liga'nın 13. haftasında bugün TSİ 13.00'te başlayan maç öncesinde, sabah saatlerinde Vicente Calderon Stadı önünde karşı karşıya gelen iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı. Haberde, kavga sonucunda toplam 11 taraftarın yaralandığı ve aralarında kalbi duran bir taraftarın hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Kavga sırasında stat yakınındaki Manzanares nehrine atılan taraftarın, sağlık ve polis ekipleri tarafından buradan çıkarıldıktan sonra ilk müdahalesinin sokakta yapıldığı belirtildi. Kalbinin tekrar çalışmasından sonra hastaneye kaldırılan taraftarın, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Sağlık ekiplerinin basına yaptığı açıklamada, diğer taraftarların vücutlarında üçünün bıçak, üçünün kesik, üçünün hafif kavga yaralanmaları olduğu, birinin aldığı darbelerle yüzünden yaralandığı, bir polisin de parmağının kırıldığı ifade edildi.

Diğer yandan, bugünkü olayla birlikte İspanyol futbolunda taraftarlar arasında çıkan şiddet olaylarında 1980'den bu yana ölenlerin sayısının 11'e çıktığı hatırlatıldı.