Tahkim'den Karabük'e iyi haber

Tahkim'den Karabük'e iyi haber
PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'un kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut, Tahkim Kurulu'nun bir maç seyircisiz oynama cezasını kaldırdığını belirterek, "Çıkan karar bizi sevindirdi ve adalet yerini buldu." dedi.

Tankut, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Multigroup Alanyaspor maçı sonrasında yaşananların tahrik olduğunu, önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını savundu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), Multigroup Alanyaspor maçında çıkan olaylardan dolayı verdiği kendi sahalarındaki bir maç seyircisiz oynama cezasına itiraz ettiklerini kaydeden Tankut, şöyle devam etti:

"Tahkim Kurulu'ndan çıkan karar bizi sevindirdi ve adalet yerini buldu. Olaylar bilinçli bir şekilde provoke edildi. Bu içeride üst üste oynayacağımız ve avantaj sağlayacağımız Vartaş Elazığspor ve Adanaspor maçlarını seyircisiz oynatmaya yönelikti. Amaç bir maç değil iki maçı da seyircisiz oynatmaya yönelikti. Kim ne yaparsa yapsın adalet tecelli etti. 30 bin liralık para cezası 80 bine çıkartıldı ve seyircisiz oynama cezamız kaldırıldı. Bu noktadaki haklılığımız yine ortaya çıktı. Çok kritik bir süreçte seyircisiz oynayacağımız maç handikap olacaktı."

"İpler bizim elimizde"
Bundan sonraki maçlarda çok daha dikkat etmeleri gerektiğini aktaran Tankut, "Elazığ ve Adana maçları bizim için sıkıntılı virajlar. Takımımıza ve seyircilerimize güveniyoruz. Bir puan öne geçtik ve ipler bizim elimizde. Alacağımız 3 galibiyetle rakiplerimiz ne yaparsa yapsın biz kendi işimize bakacağız. Elazığ maçını aldığımız takdirde ve ardından Adana ve deplasmanda Göztepe maçlarından alacağımız galibiyet bizi sezon sonunda mutlu sona ulaştıracaktır." ifadelerini kullandı.

Oynadıkları 31 maçta yeterli taraftar desteğini bulamadıklarını ve artık ciddi bir şekilde takımın desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tankut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vartaş Elazığspor maçı bizim için bir dönüm noktası ve stadın tıklım tıklım dolmasını istiyoruz. Bu maçta herkesi stada davet ediyoruz. Elazığ maçındaki bir galibiyet bizim mutlu sona ulaşmamızın kıvılcımı olacak. Biz artık kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek konumdayız. Bu da taraftar ve halkın desteği ile olacak. Bunu esirgemeyeceklerini düşünüyorum."

Öte yandan kırımızı-mavili takım, 30 Nisan Cumartesi günü sahasında oynayacağı Vartaş Elazığspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Bu arada, kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, maçın bilet fiyatlarının 1 lira 25 kuruş olduğu bildirildi.