Liverpool seriyi bozmadı (ÖZET)

Video yükleniyor...

Premier Ligin 29. hafta mücadelesinde Swansea City, Liberty Arena'da Şampiyonlar ligi'ne katılma mücadelesi veren Liverpool'u konuk etti.

Şiddetli yağmur altında oynanan maçın devresi 0-0 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı oyunla başlayan Liverpool 57. dakikada Coutinho ile gole çok yaklaştı. Sağ taraftan ceza sahası içine yapılan ortaya etkili bir vuruş yapan Brezilyalı oyunucunun topunu kaleci Fabianski direğin dibinden kornere çeldi. Kırmızılar, aradığı golü 68. dakikada şanlarınında yardımıyla Henderson'ın ayağından buldu. Orta sahadan Henderson'un koşu yoluna atılan ara pasta ceza sahası dışında topa yatarak müdahale eden Swensea defansında top Henderson'a çarpınca Liverpool 1-0 öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Sturridge'nin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşu direkten döndü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Liverpool galibiyet serisini Seansea deplasmanında da sürdürmeyi başardı.

Liverpool bu galibiyetle puanını 54'e çıkartarak zirve mücadelesinde rakiplerine bir adım daha yaklaşırken, ev sahibi Swansea City ise 40 puanla 9. sırada yer alıyor.