Süper Lig'e son bilet

Süper Lig'e son bilet
PTT 1. Lig play-off final maçında Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor yarın İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 17.30'da başlayacak finalde FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

Maçı kazanacak takım, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından gelecek sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek üçüncü ve son ekip olacak.

- Mersin İdmanyurdu'nda kan değişikliği

Mersin İdmanyurdu'nda Samsunspor ile oynanacak ve Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımı belirleyecek mücadelede, takımın başında Hakan Kutlu yer alacak.

Ligin 29. haftasında Mersin ekibinin başına geçen Yılmaz Vural, takımını play-off finaline taşıdıktan sonra görevinden ayrıldı. Mersin İdmanyurdu'nda sezona başladıktan sonra yerini Yılmaz Vural'a devreden ve play-off finali öncesi tekrar teknik direktörlük koltuğuna oturan Hakan Kutlu, Samsunspor maçında takımının başında olacak.

- Samsunspor'un ceza şanssızlığı  

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Samsunspor'a verdiği ceza nedeniyle Karadeniz temsilcisine yarınki finalde statta ayrılan bölümde karşılaşmayı sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar izleyebilecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu ve Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndaki gişelerden temin edilebilecek Mersin İdmanyurdu'na ayrılan tribün biletleri ise 10 ve 20 liradan satışa sunuldu.

Final maçı, bu yönüyle Türk futbol tarihinde bir ilke sahne olacak.

- Süper Lig'e dönüş mücadelesi

Bir sezon arayla lige veda eden Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor, PTT 1. Lig'de bu sezon ilk 2 sırada yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Balıkesirspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım olmaya çalışacak.

Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde 30 sezon mücadele eden ve 2011-2012'de küme düşen Samsunspor, iki yıl sonra Süper Lig bileti almayı amaçlıyor. 13 sezonluk deneyime sahip Mersin İdmanyurdu ise bir yıllık aranın ardından Süper Lig'e yükselmenin hesaplarını yapıyor.

Ligi 65 puanla 5. sırada bitiren Samsunspor, play-off yarı finalinde Ankaraspor'u 1-0 ve 1-1'lik skorlarla saf dışı bıraktı. 60 puanla 6. sırayı alan Mersin İdmanyurdu ise yarı finalde Orduspor'u 2-1 ve 1-0 mağlup etmeyi başardı.