"Süper Lig'e çıkacağımıza işaret"

"Süper Lig'e çıkacağımıza işaret"
PTT 1. Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un başkanı Hikmet Ferudun Tankut, "Gaziantep Büyükşehir Belediyespor galibiyeti sonrası yaşanan birliktelik sezon sonunda tekrar Süper Lig'e çıkacağımızın bir işaretidir" dedi.

Tankut, Safranbolu ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, görevden alınan takımın genel menajeri Seyit İçgül hakkındaki haberler ve teknik direktörleri Elvir Balic ve yönetim kurulu üyesi Tolga Gül arasında kadro krizi yaşandığı yönündeki iddiaların doğruyu yansıtmadığını söyledi.

İçgül'ün gönderilmesinin kendi tasarrufu olduğunu kaydeden Tankut, Balic'e ise kesinlikle kadro konusunda baskı yapılmadığını ancak başkan olarak bazı telkinlerini zaman zaman paylaştığını aktardı.

Takımın huzurunu kimseye bozdurmayacaklarını ve dışarıdan müdahalelere izin vermeyeceklerini vurgulayan Tankut, hedefleri doğrultusunda işlerine baktıklarını dile getirdi. 

"Taraftar desteğine ihtiyacımız var"
Ligin kalitesinin çok yüksek olduğunu ifade eden Tankut, şöyle devam etti:

"Süper Lig'de 14 yabancı oyuncu serbestliği gelince PTT 1. Lig'e gelen yerli oyuncular oldu. Bu oyuncular 18 takıma dağıldı. Bir de yabancı sayısı 3'ten 5'e çıktı. O bakımdan her takım her takımı yenebilecek güçte. Maçlara ve puan durumuna bakıldığı zaman bunu çok iyi anlıyoruz. Alınan 1 galibiyet her şeyi değiştirebiliyor. Sıralamanın her an değişebileceği bir ligdeyiz. Taraftar desteğine ihtiyacımız var ancak bu desteği göremiyoruz. Artık onları tribünde görmek istiyoruz."

"Üst düzey futbolcularımız var"
Başkan Tankut, takımın daha yeni oturduğunu ve Balic'le oyuncuların yeni kaynaşmaya başladığını vurgulayarak, "Hiçbir sıkıntıları yok. Zaman zaman oynadıkları kötü futboldan dolayı utanıyorlar, kafalarını önlerine eğiyorlar. Hakikaten kaliteli bir takımız. Üst düzey futbolcularımız var. Belki bazı maçlarda bize istediğimiz verimi verememiş olabilirler ama bu futbolcularımızı sezon başında her takım almak istedi, alamadılar. Tercihlerini bizden yana yaptılar" şeklinde konuştu.

"Sezonun en zorlu maçı olacak"
Bir gazetecinin, Kardemir Karabükspor'dan ayrılan teknik direktör Hüseyin Kalpar'ın Alanyaspor'un başında seri galibiyetler alarak ligde iddialı bir konuma geldiğini belirtip, bu hafta rakiplerinin Alanyaspor olduğunu hatırlatması üzerine, Tankut şöyle cevap verdi:

"Hem hoca hem de oyuncu, bazı takımlarda tutuyor bazı takımlarda da tutmuyor. Bunun örnekleri çoktur. 2 takım açısından da çok önemli bir maç. Kazanma arzusu ve isteğiyle sahaya çıkacağız. Onlar da seri galibiyetlerine devam etmek isteyecekler. Sezonun en zorlu maçı olacak. İnşallah gülen taraf biz oluruz, 3 puanla ayrılan taraf biz oluruz diye ümit ediyorum."