Süper Lig'de yeni bir ikili doğdu

Video yükleniyor...

Ligin açık ara en iyi savunma kurgusuna sahip takımı olan İstanbul Başakşehir’de son dönemde hücumda da yeni bir işbirliği dikkat çekiyor. Marcio Mossoro ve Semih Şentürk.

Semih Şentürk bu sezon adeta yeniden doğdu. 31 yaşındaki golcü şu anda takımın kaydettiği 15 golün 8’ine doğrudan katkıda bulundu. Akhisar Belediyespor maçındaki hat trickiyle kendisini hatırlatmıştı. Galatasaray ve Çaykur Rizespor deplasmanlarıyla devam eden goller ise galibiyetleri birer birer Turuncu Lacivertli ekibin hanesine yazdırıyordu.

Marcio Mossoro’da sakatlık problemi nedeniyle ilk haftalarda kendisini gösterememişti. Braga’yla Avrupa Ligi finali görmüş Brezilyalı, skora ilk direk katkısını Trabzonspor maçında Visca’ya yaptığı asistle gösterdi.

Mossoro’nun kendisini gazete manşetlerine taşıdığı maç ise 4-0 kazanılan Galatasaray karşılaşmasıydı. Attığı iki klas golün yanına Doka’ya nefis bir gol pası veren Mossoro, sahanın tartışmasız yıldızı oldu.

2-1 kaybedilen Beşiktaş maçında Moldovalı stoper Alexandru Epureanu’ya da gol pasını veren isim Mossoro’dan başkası değildi. Rize deplasmanında ise bu kez asisti bir kenara bırakıp tabelayı doğrudan değiştirdi ve ligdeki 3. golünü kaydetti.

Başakşehir’in son iki haftada elde ettiği galibiyetlerde ise çıkış trendleri birbirine benzeyen Mossoro ve Semih arasındaki bağlantı kritik yer tuttu. Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarında 6 puanı da getiren golün altında Mossoro’nun gol pasları ve Semih’in bitirici vuruşları söz konusuydu.

Semih 7 gol Mossoro da 3 gol 4 asistlik performansıyla Başakşehir’in attığı 15 golün 14’üne doğrudan etki ettiler. 31 yaşındaki iyi hücum silahı, kalan periyotta ligin en sıkı ikililerinden birisine dönüşecek gibi.