Süper Lig tabuları yıktı!

Video yükleniyor...

İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1 ve Almanya Bundesliga ile Spor Toto Süper Ligi karşı karşıya getirildiği zaman ilginç veriler ortaya çıktı.

Süper Lig bu sezon eski yıllardaki görüntüsünden farklı bir çıkış ve 2,85 gol ortalaması ile diğer beş ligin arasından sıyrılıp zirvede yer aldı. Süper Lig aynı zamanda maçları, en az golsüz biten lig oldu. Süper Lig'de bu sezon sadece 20 maç golsüz bitti. Diğer liglerde 28'in altında golsüz biten maç olmadı. 

Avrupa'nın beş büyük ligi ve Spor Toto Süper Lig göz önüne alındığında en çok şut çeken takım 18, 1 ortalama ile Real Madrid olurken, Manchester City 17,6 ile ikinci sırada, Bayern Münih 17,1 ile 3.sırada yer aldı. Süper Lig'in en çok şut çeken takımı Fenerbahçe ise 16,2 ortalama ile tüm takımlar arasında 6.sırada yer aldı. Bursaspor ise 15,8 ortalama ile ilk 10 arasında kendine yer buldu ve birçok dev takımı geride bıraktı. Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray ise 15,4 ortalama ile bu alanda 13.sırada yer aldı. 
         
En çok isabetli şut çeken takımlar listesinde ise Bursaspor var. En çok şut çeken takım Real Madrid oldu. Madrid ekibi 8,1 ortalama bu alanda ilk sırada yer alırken Barcelona 7,7 ortalama ile 2.sırada Bayern Münih 7,4 ile 3.sırada yer aldı. Süper Lig'in en çok isabetli şut çeken takımı Bursaspor ise 6,6 ortalama ile tüm takımlar arasında beşinci sırada yer aldı. 

Galatasaraylı Wesley Sneijder 31 maçta 121 şut çekerken 3,90 ortalama ile bu alanda beş büyük ligdeki futbolcular arasında 5.sırada yer aldı. Wesley Sneijder, Cristiano Ronaldo, Messi, Robben ve Agüero'yu geçemedi. Cristiano Ronaldo maç başına 6,34 şut ortalaması ile bu alanda uzak ara birinci sırada yer alırken, 48 golle de en çok gol atan oyuncu oldu. 
 
Volkan Babacan en çok gol yemeden maç bitiren kaleciler arasına girdi. Bu sezon tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan Volkan Babacan, 34 haftanın 16 tanesinde kalesini gole kapattı. Bu alanda ilk 10 içinde yer alan Volkan Babacan, 23 maçta kalesini kapatan barcelonalı Claudio Bravo, 20 maçla ikinci sıradaki Bayern Münihli Manuel Neuer ve Monacolu Subasic ile 18 maçta kalelerini kapatan Juventuslu Buffon ile Seint Etienne'li Ruffier'in ardından geldi.