Süper Lig için kıyasıya yarış!

Süper Lig için kıyasıya yarış!
PTT 1. Lig'de Adanaspor'un ardından doğrudan Süper Lig'e yükselecek ikinci ekip Multigroup Alanyaspor veya Kardemir Karabükspor olacak.

Ligde 33. haftada 1-0 geriye düştükleri maçlarda Multigroup Alanyaspor, Göztepe'yi, Kardemir Karabükspor da lider Adanaspor'u uzatma bölümünde bulduğu gollerle aynı skorlarla 2-1 yenerek Süper Lig umutlarını son haftaya taşıdılar.

60 puana sahip Multigroup Alanyaspor'un play-off mücadelesini sürdüren Giresunspor'a konuk olacağı son haftada 59 puanlı Kardemir Karabükspor ise herhangi bir iddiası bulunmayan Göztepe ile İzmir'de karşılaşacak.

İki takımın sezon sonunda olası puan eşitliğinde yıl içindeki maçlarında sonuçların aynı olması nedeniyle genel averaja bakılacak. Son hafta öncesinde Multigroup Alanyaspor'un "+22", Kardemir Karabükspor'un ise "+13" averajı bulunuyor.

Play-off yarışı
Adana Demirspor'un dördüncülüğünü garantilediği ligde, play-off barajında 3 ekip bulunuyor. 50 puanlı Giresunspor'un yanı sıra kırk dokuzar puana sahip Balıkesirspor ile Vartaş Elazığspor son haftaya play-off umuduyla giriyor. Bu takımlardan ikisi daha adını play-off'a yazdıracak.

Giresunspor'un ilk 2 iddiasını sürdüren Multigroup Alanyaspor'u ağırlayacağı son haftada Balıkesirspor, 1461 Trabzon'u konuk ederken, Vartaş Elazığspor ise Adanaspor deplasmanında puan arayacak.

Ligde 2. sıra ve play-off için iddiasını sürdüren ekiplerin son hafta maç programı ve puan durumu şöyle:

Balıkesirspor-1461 Trabzon

Göztepe-Kardemir Karabükspor

Giresunspor-Multigroup Alanyaspor

Adanaspor-Vartaş Elazığspor