Süper Lig ekibinde şok

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Ligi'nin 26. haftasında gerçekleştirilen Akhisar Belediyespor maçında sakatlanan kaleci Zydrunas Karcemarskas'ın en az 4 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Kulüp doktoru Nevzad Denerel, gazetecilere yaptığı açıklamada, maç sırasında yaşanan bir pozisyon sırasında Karcemarskas'ın takım arkadaşı Vranjes ile çarpıştığını hatırlattı.

Çarpışma sonrasında sakatlanan Vranjes'in bir kaç güne kadar iyileşip antrenmanlara katılmasının öngörüldüğünü ifade eden Denerel, Karcemarskas'ın sağlık durumunun ise daha ciddi olduğunu vurguladı.

Karcemarskas'ın çarpışma sonrasında kafa travması yaşadığını anlatan Denerel, "Maç sırasında kendisini oyundan almak istedik ama kendisi devam etmek istedi. Ancak maçın devre arasında durumun ciddiyetini anlayıp kendisinin fedakarlık yapmak istemesine rağmen oyundan aldık" dedi.

Tecrübeli kalecinin detaylı incelemelere tabi tutulduğunu ifade eden Denerel, şöyle konuştu:

"Şu anki incelemelerimize göre Karcemarskas'ın göz çevresinin iki yerinde kırık saptandı. Plastik ve beyin cerrahları incelemelerde bulundu. Bu kırıklar ayrışmayan kırıklar. Bu yüzden acil bir ameliyat öngörülmedi. 2 gün sonra yeniden kontrollere tabi tutacağız ve cerrahi müdahalenin gerekliliğine bakacağız. Ama bu kırıklar, kafa travması açısından risk oluşturuyor. Normalde çok yüksek şiddetteki çarpışmalara dayanabilecek olan bu kemikler zarar görmüş durumda. Fakat şimdi basit bir çarpmanın etkisiyle kırıklar ayrışabilir. Göz çevresindeki kırıkların en az 4 hafta iyileşme süreci var. Ameliyat olması halinde bu süre daha da uzayabilir."

Denerel, Karcemarskas'ın 4 hafta sonra maça çıkabilecek duruma gelse bile özel bir maske kullanacağını sözlerine ekledi.