Şubat'ın en popüleri Fernandes

Şubat'ın en popüleri Fernandes
Şubat ayında spor sayfalarında çıkan haberlerde en çok adı geçen sporcu Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes oldu.

Medya takip ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel 2000'e yakın gazete ile dergiyi kapsayan şubat ayı araştırmasında, siyah-beyazlı takımın orta alan oyuncusu Fernandes'in, yazılı basında yayınlanan 1287 haberde isminin geçtiği belirlendi. Ayın en popüler sporcu listesinde ikinci sırada, Galatasaray'ın İsveçli santrforu Johan Elmander 1169 haberle yer alırken, Fenerbahçe'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch 1115 haberle üçüncü oldu. Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma 1103 haberle dördüncü sırayı alırken, siyah-beyazlı takımın forvet oyuncusu Hugo Almeida ise 1072 haberle beşinci oldu.

En çok konuşulan kulüp Fenerbahçe
Interpress'in spor sayfalarındaki haber adetlerine göre her ay hazırladığı raporda, haberlerde en çok ismi geçen spor kulübü Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertli kulübün faaliyet gösterdiği tüm spor dalları dahil şubat ayında 11 bin 95 haberde isminin yer aldığı belirlendi. İkinci sırada 10 bin 724 haber ile Beşiktaş yer alırken, Galatasaray adının geçtiği 9 bin 970 haberle üçüncü oldu. Aynı listede Trabzonspor, 7 bin 867 haberle dördüncü sırayı aldı. Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz ay 4 bin haber barajını aşan kulüpler Bursaspor, Orduspor ve Kayserispor olurken, Antalyaspor, Sivasspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor da 3 bin haberi aşan kulüpler arasında yer aldılar.

Fatih Terim en çok haber olan teknik direktör
Şubat ayında spor sayfalarında en çok haberde ismi geçen teknik direktör sıralamasında ise ilk sırada, 1218 haberle bu sezon yeniden Galatasaray'ın başına geçen Fatih Terim yer aldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1087 haberde ismi geçerek ikinci sırayı alırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise 1039 haberle üçüncü oldu. Beşiktaş'ın Portekizli çalıştırıcısı Carlos Carvalhal 904 haber ile dördüncü olurken, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da 615 haberle beşinci sırayı elde etti.