Suarez'e rekor ceza!

Video yükleniyor...

FIFA, 2014 Dünya Kupası'nda İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini'yi omzundan ısıran Luis Suarez'e  uluslararası 9 maçtan ve 4 ay futboldan men cezası verdi.
 
FIFA Disiplin Komitesi'nden yapılan açıklamada Uruguaylı futbolcunun 4 ay boyunca hiçbir futbol aktivitesinde bulunamayacağını ve Uruguay'ın uluslararası 9 müsabakasında görev alamayacağını duyuruldu. Bunun yanından Luis Suarez'e 100 bin İsviçre Frank'ı para cezası da verildi.
 
Böylelikle Luis Suarez 4 ay boyunca antrenmanlara çıkmak, maçları seyirci olarak izlemek de dahil bütün futbol organizasyonlarından men edilmiş oldu.
 
Disiplin Komitesi Başkanı Cladio Sulser cezanın açıklanmasının ardından konu ile ilgili olarak, "Milyonlarca insanın izlediği FIFA Dünya Kupası'nda bu tip olaylara asla imtiyaz gösteremeyiz." ifadelerini kullanırken olayın bütün yönleriyle incelendiğini ve böyle bir ceza vermeye mecbur kaldıklarını vurguladı.
 
Luis Suarez'e verilen 9 maçlık ceza Dünya Kupası tarihinin ceza rekoru anlamına geliyor. Uruguaylı oyuncu, 1994 Dünya Kupası'ndaki İspanya-İtalya maçında attığı dirsekle Luis Enrique'nin burnunu kıran Mauro Tassotti'nin 8 maçlık cezasını geçmiş oldu.
 
Bu Luis Suarez'in ilk ısırık vakası değil... Uruguaylı yıldız, 2010 yılında Ajax'tayken PSV Eindhovenlı Otman Bakkal'ı ısırmış ve 7 maç ceza almıştı. Suarez 2013'te de  Liverpool formasıyla Chelsea'ye karşı oynarken Sırp oyuncu Branislav Ivanovic'i ısırdıktan sonra 10 maçlık cezaya çarptırılmıştı.

Liverpool kulübü de verilen cezanın ardından yaptığı açıklamada disiplin komitesinin verdiği kararı inceleyeceklerini ve gelişen olaylara göre hareket edeceklerini belirtti.