Sturridge'in bitmeyen çilesi

Video yükleniyor...

Liverpool forması giyen Daniel Sturridge, transfer olduğundan günden bu yana rakip takımlardan çok sakatlıkla mücadele ediyor.

Profesyonel kariyerine Manchester City'de başlayan ve ardından dört yıl Chelsea forması giyen 26 yaşındaki İngiliz futbolcu, Liverpool'a transferinin gerçekleşmesinin ardından geçen bin 121 günün 614'ünde sakatlıkları nedeniyle sahadaki yerini alamadı.

2012-2013 sezonunun ara transfer döneminde 12 milyon sterlin bonservis bedeliyle Merseyside ekibine transfer olan Sturridge, geldikten bir ay sonra ilk sakatlığını kalçasından yaşadı ve 14 gün sahalardan uzak kaldı. Şubat ve mart ayında iki kez daha aynı sakatlığı yaşayan golcü futbolcu, sezon sonunda bu kez ayak bileğinden sakatlandı ve tekrar kadroya girmek için 73 gün beklemesi gerekti.

2013 yılını kasım ayında ayak bileğindeki sakatlıkla kapatan ve 44 gün tedavi gören Sturridge, 2014 yılı boyunca diz, kalça ve baldırındaki sakatlıklar nedeniyle toplam altı kez sakatlandı ve 177 gün takımdan uzak kaldı.

İngiltere Milli Takımı'nın da gol silahlarından olan Sturridge, geçen yıl nisan ayında kalçasından yaşadığı sakatlık nedeniyle 165 gün, ekim ve aralık ayındaki sakatlıkları nedeniyle de toplam 84 gün sahalara dönmeyi bekledi.

2013 yılının ocak ayından bu yana toplam 18 kez sakatlanan Sturridge, bu dönemde en fazla sakatlanan futbolcular listesinde üçüncü sırada yer alıyor. 21 kez sakatlık teşhisi konan Arsenalli Jack Wilshere ilk sırada yer alırken, Aston Villa'nın forveti Gabriel Agbonlahor, 20 kezle ikinci sırada bulunuyor.

Sturridge, sahalardan en fazla uzak kalan futbolcular sıralamasında da ilk üçte yer alıyor. 2012 yılından bu yana Everton forması giyen Steven Pienaar 759 günle birinci, Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'da forma giyen Andy Carroll 641 günle ikinci, Sturridge ise 614 günle üçüncü durumda.

Dört sezon boyunca toplam 72 maçta forma giyen Sturridge, 44 gol attı.