Statlar teröre karşı tek yürek

Statlar teröre karşı tek yürek
Teröre karşı birlik mesajı vermek için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aynı tişörtle sahaya çıkma kararının ardından TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın çağrıları da cevap buldu.

Süper Lig ve PTT 1. Lig'e geçen hafta oynanan maçlara, takımlar, TFF'nin açıkladığı kararla "#TeröreKarşıBirlikteyiz" pankartlarıyla çıktı ve müsabakalardan önce saygı duruşu yapıldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, aldıkları karar gereği müsabakalara "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı tişörtlerle çıktı. Tişört üzerinde Türk bayrağının altında 3 kulübün armaları yer aldı.

Galatasaray-Mersin İdmanyurdu maçında konuk ekip, terör saldırılarında şehit düşenlerin isimlerinin yer aldığı tişörtlerle ısınma bölümünde yer aldı. Tribünde "Türküyle, Kürdüyle, teröre karşı omuz omuza" yazılı büyük bir pankart açılırken, taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları yaparak, terör olaylarını protesto etti.

Stat hoparlörlerinden, şehit olan polis ve askerlerin isimleri okunurken, taraftarlar her isim için, "burada" diyerek karşılık verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maça tamamen siyah giysiler giyip, kırmızı kravat takarak geldi. Hamzaoğlu, maçtan önce yaptığı açıklamada, şehitlerin acısını paylaştığını göstermek için böyle giyindiğini belirterek, "Allah mekanlarını cennet eylesin. Bugünler de geçecek" dedi.

Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçı

Hem Beşiktaş hem de Başakşehirli futbolcular, üzerinde Türk bayrağı bulunan ve "Teröre karşı birlikteyiz" yazan tişörtlerle ısınma çalışmalarını gerçekleştirdi. Karşılaşmayı şehit aileleri ve gaziler de takip ederken, taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Kasımpaşa-Fenerbahçe karşılaşması

Kasımpaşalı futbolcular Fenerbahçe karşılaşması öncesinde ısınmaya Türk bayrağının yer aldığı siyah tişörtle çıktı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da aynı tişörtlerle yedek kulübesinde yer aldı.

Stadın bütün elektronik reklam panolarında "#terörekarşıbirlikteyiz" yazıları yer alırken, Fenerbahçeli taraftarlar da her iki takımın oyuncularını aynı anda tribünlere çağırdı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira maçtan önce yaptığı açıklamada son günlerdeki şehit haberlerini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Bu olayları duydukça çok büyük üzüntü yaşıyorum. Şehit olan vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyorum. Acıların en büyüğünü yaşıyorlar" diye konuştu.

Bursaspor-Gençlerbirliği maçı öncesinde takımlar ısınmaya siyah tişörtlerle çıkmayı tercih etti. Akhisar Belediyesporlu yedek oyuncular Gaziantepspor maçında üzerinde Türk Bayrağı bulunan siyah tişörtlerle yedek kulübesinde oturdu.

Antalyaspor-Eskişehirspor maçında her iki takım futbolcuları üzerinde "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı tişört giydi. Osmanlıspor-Torku Konyaspor maçına ev sahibi ekip ay-yıldızlı, Torku Konyaspor da "Teröre karşı birlikteyiz" ifadesinin yer aldığı Türk bayraklı siyah tişörtlerle ısınmaya çıktı.

Osmanlısporlu oyuncular, ayrıca terör olaylarında şehit düşenler anısına siyah bant taktı.

Tribünlerde de "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atılırken, dev Türk bayrağı açıldı.

Kayserispor-Trabzonspor maçında her iki takım taraftarı, tribünleri Türk Bayraklarıyla süsleyerek, teröre karşı tepkilerini ortaya koydu.