Stamford Bridge'in ekranında Hazard'la bir maça ne dersiniz?

Video yükleniyor...

Atariden bilgisayara, oradan da konsollara taşınan futbol oyunları, futbolun kendisi kadar ilgi görmeye devam ediyor. Oyunların geçirdiği evrim, 2 boyutlu futbolcu çizimlerinden, gerçeği andıran grafiklere taşınırken, oyuncuların gerçek teknik özelliklerini yansıtan yazılımlar sayesinde, kendinizi oyunun içinde hissetmenizi sağlamayı başarıyorlar.

Barcelona forması ile Messi’nin yerinde olmayı, hayal etmenin bir adım ötesine taşımak diyebiliriz kısaca…
Ancak konsol oyunlarının meraklıları sadece futbol izleyicileri değil…
Futbolcuların konsol oyunu merakına aşinayız…

İşte takım arkadaşlarının rekabetine bir örnek daha… Barcelonalı futbolcular Messi, Neymar, Munir ve Alves, saha içinde yan yana olsalar da, oyun başına geçerken artık birbirlerinin rakipleri… Munir ve Alves, Messi ve Neymar’ı yenebilir mi?

Futbolcularla taraftarları bir araya getirmenin de kısayollarından biri konsol oyunları… Stamford Bridge stadında Eden Hazard’la bir maça ne dersiniz?

Oyun merakı yaşla ilgili bir şey kesinlikle değil… Brezilya futbolunun iki efsane ismi, Pele ve Coutinho, konsol oyunu sevdasını merak etmişler… İki yaşlı kurt futbolcunun konsol oyunu öğrenme dersine göz atalım…

Konsol oyunlarının kendine has bir cazibesi olduğu kuşkusuz… Farklı bir futbol deneyimi sunuyorlar… Yoksa futbolcuların iki antrenman arasında soluğu ekran karşısında ve oyun başında alıyor olmaları, başka türlü açıklanamaz…