Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın panoraması

Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın panoraması
Beşiktaş'ın geçen hafta olduğu gibi maçını oynayamadığı Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-1'lik skorla yenen Fenerbahçe, 2 maç fazlası ve 5 puan farkla liderliğini sürdürdü.

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Trabzonspor-Beşiktaş maçının oynanamadığı 19. haftada Eskişehirspor ve Bursaspor deplasmanda galip gelen ekipler oldular. Mersin İdmanyurdu-Akhisar Belediyespor maçı dışında golsüz müsabakanın olmadığı haftada takımlar 20 gol kaydetti.

Toplam 47 sarı ve 2 kırmızı kartın kullanıldığı 19. haftada Kayserispor'dan Mabiala ve Medicana Sivasspor'dan Beykan Şimşek takımlarını eksik bıraktılar.

Gelecek hafta Ziraat Türkiye Kupası maçları nedeniyle müsabaka oynanmayacak Süper Lig'de geçen haftada 5. dakikada tatil edilen Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu ile bu hafta oynanamayan Trabzonspor-Beşiktaş maçlarının tarihleri henüz açıklanmadı.

Fenerbahçe penaltı golleriyle güldü
Haftaya maç fazlasıyla lider giren Fenerbahçe, 3 penaltı kararının verildiği maçta Çaykur Rizespor'u Fernandao'nun penaltılardan bulduğu gollerle 2-1 yenmeyi başardı. Başarılı performansını sürdüren sarı-lacivertli ekipte Fernandao Türkiye kariyerindeki 88. müsabakada 50. golüne ulaştı.

Ligde 13 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe, bu süreçte üst üste 5. olmak üzere 10. galibiyetine ulaştı. Deplasmanda art arda 3. yenilgisini alan Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde 4 puan topladığı Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarından ikinci yarıda puan alamadı.

Galatasaray başkentte kayıp
Ligin ilk devresinde İstanbul'da Osmanlıspor'a 2-1 yenilen Galatasaray, ikinci yarıda da rakibine 3-2'lik skorla mağlup oldu. 1-0 geriye düştüğü müsabakada 2-1 öne geçmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, daha sonra kalesinde gördüğü gollere engel olamadı.

Dış sahada 6 maçtır galip gelemeyen Galatasaray'da takımının ilk golünü atan Burak Yılmaz'ın tribünlere doğru el sallaması, golcü oyuncunun takımda ayrılacağı yönünde yorumlara neden oldu. İç sahada ligin en başarısız ekibi konumunda bulunan Osmanlıspor, Galatasaray maçıyla kendi evindeki 2. galibiyetini aldı. Başkent temsilcisi 5 maçtır iç sahada galip gelemiyordu.

Bursaspor yine geriden geldi
İkinci yarının ilk maçında 2-0 geriye düşmesine rağmen Trabzonspor'u 4-2 mağlup eden Bursaspor, bu hafta da ilk golü kalesinde görmesine rağmen Gaziantepspor'u 3-2 mağlup etti. Art arda aldığı 6 yenilginin ardından üst üste 3. galibiyetine imza atan yeşil-beyazlı ekip, 2 maçı eksik Beşiktaş hariç son 3 maçta Fenerbahçe ile birlikte en fazla puan toplayan ekip oldu.

Ligin ilk yarısında asistler ve attığı gollerle takımın hücum gücünde önemli bir role sahip Muhammet Demir'in Trabzonspor'a transfer olmasıyla yoluna bu oyuncudan yoksun çıkan Gaziantepspor, Bursaspor'a 3-2 yenilerek 6 maç sonra sahadan puansız ayrıldı.

Torku Konyaspor evinde sorunsuz
Kayserispor'u 1-0'lık sonuçla geçen Torku Konyaspor, iç sahada üst üste 4. galibiyetine imza attı. Kendi evinde topladığı 20 puanla en başarılı ekiplerden biri olan Konya temsilcisi, üst üste 2. galibiyetini alarak 5. sıraya yükseldi.

Ligde Beşiktaş'a mağlup olduktan sonra oynadığı 4 maçta ikişer galibiyet ve beraberlikle sahadan ayrılan Kayserispor'un Torku Konyaspor maçıyla 4 müsabakalık yenilmezlik serisi sona erdi.

Haftanın tek golsüz maçı

Teknik direktör Ümit Özat'la ilk maçına çıkan Mersin İdmanyurdu, Akhisar Belediyespor'la golsüz berabere kaldı. Mersin İdmanyurdu, 3 maç sonra sahadan puanla ayrıldı. Geçen hafta 5. dakikada ertelenen Beşiktaş maçı nedeniyle 1 müsabakası eksik durumda bulunan Mersin ekibi, 11 puanla son sırada yer alıyor.

Ligde 14. haftaya kadar aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Akhisar Belediyespor, son 5 maçında galip gelemedi. Ege temsilcisi bu maçlarda sadece 2 puan toplayabildi.

Gençlerbirliği İbrahim Üzülmez'le ikide iki yaptı
Teknik direktör İbrahim Üzülmez'le ikinci maçında Antalyaspor'u ağırlayan Gençlerbirliği sahadan 1-0'lık sonuçla galip ayrıldı. Aldığı galibiyetle düşme hattındaki Medicana Sivasspor'la puan farkını 5'e çıkaran Ankara ekibi kendi evinde 4 maç sonra galip geldi.

Son 11 maçta sadece 1 galibiyeti bulunan Antalyaspor, deplasmanda oynadığı son 5 maçta sadece 1 puan alabildi.

Eskişehirspor'dan kritik galibiyet

Düşme hattındaki iki takımın mücadelesinde Eskişehirspor, Medicana Sivasspor'un bir penaltı vuruşundan faydalanamadığı müsabakada sahadan 2-1 galip ayrıldı. Deplasmanda ilk galibiyetine ulaşan Eskişehirspor, son 3 haftada 2. galibiyetine imza attı. Üst üste 3. mağlubiyetini alan Medicana Sivasspor, ligde 4 maçtır galip gelemiyor.

İstanbul'da kazanan yok
İki İstanbul takımının mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Kasımpaşa 1-1 berabere kaldı. İç sahada 5 maçtır yenilmeyen Medipol Başakşehir, ligde son 4 müsabakada da gol sevinci yaşadı. 10 maçta sadece 1 yenilgisi bulunan Kasımpaşa, son 3 müsabakada sadece 2 puan topladı.


-reklam01-