"Spanoulis oynayacaktır"

"Spanoulis oynayacaktır"
Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu 12. hafta maçında yarın deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

Avrupa Ligi'nde haftanın maçı olarak belirlenen karşılaşma, Atina'daki Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda oynanacak.  TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşma Lig TV3'ten naklen yayınlanacak.

Grupta 11 hafta sonunda Anadolu Efes, 5 galibiyet, 6 mağlubiyetle averajla dördüncü, sekiz galibiyet ve üç yenilgisi bulunan Olympiakos ise üçüncü sırada yer alıyor.

Avrupa Ligi Top 16 turundaki 100. maçına çıkacak lacivert-beyazlılar, Yunan temsilcisi karşısında kazanarak hem Avrupa kupalarındaki 300. galibiyetini almak hem de gruptan çıkma yolunda avantaj yakalamak istiyor.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, geçen hafta Nizhny Novgorod'u yenerek play-off yolunda kritik bir galibiyete imza attıklarını hatırlattı.

Rus ekibini bir nebze yarışın dışına ittiklerini kaydeden Özerhun, "Laboral Kutxa da evinde Olympiakos'u yenerek son haftaya kadar mücadele edeceğini gösterdi. Bu hafta Atina'da Olympiakos ile kalan üç maçımızın belki de en önemlisine çıkacağız. Olympiakos grubu ilk iki sırada tamamlamak için mücadele ediyor. Biz de kazanmak zorundayız. Bu maçı galibiyet ile tamamlamamız halinde büyük moral kazanacağız ve inanıyorum ki Laboral Kutxa'nın alacağı sonuçlar ile ilgilenmeden play-off'lara adım atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ivkovic: "Oyun kontrolümüzün çok iyi olması gerekiyor"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ise Olympiakos karşısında oyun kontrollerinin çok iyi olması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu maç hem Anadolu Efes hem Olympiakos için çok büyük önem taşıyor. Olympiakos'ta Spanoulis'in sakatlığı sonrasında bize karşı forma giyeceğini tahmin ediyorum. Geçtiğimiz hafta Laboral Kutxa deplasmanında kaybettiler, sıralamadaki konumları itibarıyla bu maç onlar için de çok önemli hale geldi. Oyun kontrolümüzün çok iyi olması gerekiyor. Maçın bizim için kilit noktası Spanoulis'in ikili oyun savunması ve oyun kontrolümüz olacak."

Lacivert-beyazlı takımın kaptanı Doğuş Balbay da Top 16 turunda sona yaklaştıklarını vurgulayarak, "Bu yüzden her maçın önemi giderek artıyor. Olympiakos karşısında deplasmanda çok ciddi bir maça çıkacağız. Bu maçtaki tek hedefimiz galibiyet" ifadelerini kullandı.

29. Randevu

THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları arasında yarın Atina'da yapılacak Top 16 turu F Grubu 12. hafta maçıyla iki takım Avrupa kupalarında 29. kez karşılaşacak.

İki ekip, Avrupa arenasında daha önce 28 kez rakip oldu. Lacivert-beyazlılar, tamamı Avrupa Ligi'ne dahil 7'si çeyrek finalde 5'i Top 16 turunda, 16'sı da 1. turda olmak üzere, bu maçların 13'ünden galibiyetle ayrıldı, 15'ini yitirdi.

Anadolu Efes ile Olympiakos, 2012-2013 sezonunda play-off çeyrek final turunda karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlılar, 5 maçlık seriyi 3-2 kaybederek, Dörtlü Final'in kapısından döndü. Taraflar arasında geçen sezon Top 16 turunda yapılan müsabakaları ise Yunan ekibi Atina'da 78-60, İstanbul'da da 83-78'lik skorlarla kazandı. Bu sezon Top 16 turunun 5. haftasında İstanbul'da yapılan maçta Anadolu Efes 84-70 galip geldi.

Deplasmanda son 7 maçı yitirdi
Olympiakos ile deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmada 5 galibiyet alan Anadolu Efes, İstanbul'daki 14 müsabakadan ise 8'ini kazandı.

Lacivert-beyazlılar, Atina deplasmanında son galibiyetini 17 Ocak 2007 tarihinde aldı, daha sonra rakip sahadaki 7 müsabakadan mağlup ayrıldı.

Tarihi fark
Efes Pilsen olan adını üç sezon önce Anadolu Efes olarak değiştiren Türk temsilcisi, Avrupa kupalarında en farklı skorlu galibiyetlerinden birisini yarınki rakibi Olympiakos karşısında aldı.

İki takım arasında 9 Aralık 2004 tarihinde Atina'da yapılan Avrupa Ligi maçını 110-59'luk skorla kazanan lacivert-beyazlılar, 37 yıllık Avrupa kupaları serüvenindeki en çarpıcı sonuçlardan birisine imza attı.