"Spanoulis Avrupa'yı titretti"

"Spanoulis Avrupa'yı titretti"
Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçında Olympiakos'un, CSKA Moskova'yı 70-68 yenerek finale yükselmesi, Yunan medyasında geniş yankı uyandırdı.

Basında yer alan haberlerde, Olympiakos takımından övgüyle bahsedilirken, Vasilis Spanulis'in özellikle maçın sonlarına doğru çok iyi bir performans sergilediği değerlendirmesinde bulunuldu.

Atina'da yayımlanan Sporday gazetesi, "Rüya Takım" başlığını kullandığı haberinde, karşılaşmanın büyük bir bölümünde oyunun kontrolünün CSKA Moskova'da olmasına rağmen Spanulis'in performansının maçın sonucunu belirlediğini ifade etti.

"Olympiakos yine yaptı yapacağını" manşetini atan Ethnos gazetesi, Spanulis'in gösterdiği perfromansla Avrupa'nın en iyi basketbolcuları arasında yer aldığını bir kez daha ispatladığı değerlendirmesini yaptı.

"Olympiakos Avrupa'yı titretti" başlığıyla haberi okuyucularına sunan Gavros gazetesi ise "Her şey bittiği sanılan bir anda Spanulis'in üç sayılık basketi, güneş gibi doğdu" ifadelerini kullandı. Haberde, "gerçek bir lider" olarak gösterilen Yunan basketbolcunun galibiyet sevincini maçı izleyen ailesiyle paylaştığı da belirtildi.

Economist dergisinin Atina'da düzenlediği konferansta konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Olympiakos takımını tebrik ederek, "Avrupa'da iyi gidiyoruz. Olympiakos bunu ispat etti" ifadelerini kullandı.