Spalletti'den Salih'e veda sözleri! '' O bir deha...''

Spalletti'den Salih'e veda sözleri! '' O bir deha...''
İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma’nın teknik direktörü Luciano Spalletti, Türk milli oyuncu Salih Uçan’ın kendi döneminde hiç forma şansı bulamamasını, takım arkadaşlarının çok iyi performans göstermesine bağladı.

Roma’nın 57 yaşındaki deneyimli çalıştırıcısı, Milan ile deplasmanda ligi ikinci sırada bitirmek için kritik bir mücadeleye çıkacakları son hafta karşılaşması öncesi Trigoria’daki Fulvio Bernardini Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Ligde 77 puanla 3. sırada bulunan ve ikinci sıradaki Napoli ile ikincilik mücadelesi veren Roma’nın teknik direktörü Spalletti, "İkincilik için matematiksel olarak henüz kesinleşmiş bir şey yok. Bizim oyuncularımız yapmak zorunda oldukları şeyleri yapacaktır. Bu futbolcular bunu hak ediyor, büyük iş yaptılar. Bu takımın önemli bir potansiyeli var. Doğru şekilde çalıştık. Üçüncü de olabiliriz ama en üst seviyeye gelmek için her şeyi yaptık." diye konuştu.

Bir Türk gazetecinin, kendi döneminde Salih Uçan'ın hiç forma şansı bulamamasını ve bunun nedenlerini sorması üzerine, "O, harika bir insan, muazzam, çok temiz bir çocuk ve yeteneklerini geliştirmek için çalıştığı görülüyor. Salih, takım arkadaşlarına erişmek için elinden gelenin en iyisini yaptı ancak aynısını yapan takım arkadaşlarıyla mücadele etti ki, bu oyuncular lig için belirleyici oldu." yanıtını verdi. 

Salih Uçan’ı iyi bir gelecek beklediğini ifade eden Spalletti, "Tekniği ve yaratıcılığı dahiyane boyutta. Topla çok iyi, gol de atıyor." ifadeleriyle genç oyuncuyu övdü.

Milli futbolcuya sadece bir konuda uyarıda bulunabileceğini dile getiren Luciano Spalletti, Salih'in karakter açısından daha istikrarlı olması konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salih, takım içinde kalitesini gösterdi ancak takım arkadaşları daha iyiydi. Bu durumdan ne kadar rahatsız da olsam, mutlaka bir seçim yapmak durumundayım. Büyük kusurları olmamasına rağmen bazılarını dışarıda bırakmak zorundayım. Takımın gücünü muhafaza etmesi ve üst düzey mücadele için son antrenmana kadar gösterdiği performanstan ötürü kendisine teşekkür ederim."

Başkent ekibinin Fenerbahçe’den 2014'te satın alma opsiyonuyla kiraladığı, sezon sonunda sarı-lacivertlilere dönmesine kesin gözüyle bakılan Salih Uçan, iki sezonda sadece 10 maçta forma şansı bulabildi. Son olarak, Rudi Garcia’nın Roma teknik direktörü olduğu dönemde takımının İtalya Kupası’ndan elendiği Spezia maçında 120 dakika görev alan Türk oyuncu, İtalyan spor basını tarafından "maçın en iyisi" seçilmişti.

Milan maçı
Elindeki kadronun her takımla mücadele edebilecek bir kadro olduğunu aktaran Spalletti, Milan’ın geriye dönüp bakıldığında çok hatırlamak isteyeceği bir sezon geçirmediğini belirterek, "İkinci olabilmek için bu maçı almayı denemek zorundayız. Onlar için zor bir sezon oldu. Gelecek sene Avrupa kupalarına gitmek için İtalya Kupası’nı kazanmaya odaklanmış durumdalar. Onların bu finalinden önce bizim için zorlu bir karşılaşma olacak." şeklinde konuştu.