Söz konusu Ronaldo ise...

Video yükleniyor...

Japonya-Güney Kore ortaklığında düzenlenen 2002 Dünya Kupası, bizim tarihimize milli takımımızın tarihindeki en iyi dereceyi elde ettiği kupa olarak geçti.

Dünya tarihine ise Ronaldo ile...

Ronaldo’nun, 7 maçta 8 golle yıldızlaştığı 2002, Brezilyalı efsanenin kendi el yazısıyla kitaplaşmış 17 yıllık futbolculuk kariyerinin en değerli satırları olarak unutulmazlar arasında yerini almıştı.

Ronaldo ve 2002 dünya kupası denince gözlerimizin önüne, golleri ve performansı kadar bir de saç kesimi gelir… Ve Ronaldo’nun bu stili, dünya futbol tarihinin en kötü 25 saç kesiminden biri olarak kabul edilir.

Öte yandan, Ronaldo’yu izlemiş dünyanın dört bir yanındaki sayısız futbol sevdalısı, saç kesimini en kötüler arasına yazan otoritelerle aynı fikirde olmadılar. Sokaklar, Ronaldo’nun saç kesimi ile dolup taşmaya başladı. Bu furyaya dahil olanlardan biri de, “Dünya Kupasının ilk maçında görür görmez saçlarımı Ronaldo gibi kestirmiş ve uzun süre başka bir kesim kabul etmemiştim” diye anlatan Neymar’dı.

2002’den bu yana, özellikle çocuklar arasında büyük bir popülarite kazanan kesim, geçen 12 yıla adeta meydan okudu. Bursaspor’un Brezilyalı yıldızı Fernandao, 2015’e Ronaldo stili saç kesimi ile girdi.

Ronaldo’nun saç kesimi kötü mü? Belki… Bugünün çocukları ve geleceğin futbolcuları sayesinde nesilden nesile aktarılmaya devam edecek mi? Büyük olasılıkla… Ne de olsa, söz konusu Ronaldo olunca, hiçbir şey göze o kadar da kötü görünmüyor.