"Son topa kadar mücadele edeceğiz"

"Son topa kadar mücadele edeceğiz"
Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Kısa süre içinde yine her maçı kazanmaya aday, son topa kadar mücadele eden bir takım olacağız" dedi.

Sarıca, Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen medya günü etkinliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sezon şampiyon kadrodan farklı 7 yeni oyuncularının olduğunu, takımın yaz dönemini iyi geçirdiğini söyledi.

Bunun için oyunculara ve teknik ekibe teşekkür eden Sarıca, "Ben de 10-12 gündür takımla birlikteyim. Eksik taraflarımızı olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Bunun için zamana, berabere yaşamaya, fazla sayıda antrenmana ve maç oynamaya ihtiyacımız var. Bunları yaptıkça daha iyi konuma geleceğiz" diye konuştu.

Sarıca, önlerinde İzmir'deki Pınar Cup'ın ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig ve THY Avrupa Ligi maçlarının olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pınar Cup bizim için önemli. Kazanırız, kaybederiz bundan ziyade önemli olan takımın birlikteliği. Biraz zamana ihtiyaç var. Oyuncuların yapısı, benim istediğim düzene uyabilecek seviyede, onlardan da reaksiyon alabiliyoruz. Kısa süre içinde yine her maçı kazanmaya aday, son topa kadar mücadele eden bir takım olacağız."

Hedeflerin bitmediğini kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 28 sene sonra ikinci şampiyonluğu yaşadık, neden üçüncüsü, dördüncüsü olmasın. Ancak elde ettiğimiz değerleri çok çabuk unutmamamız lazım, bunlar kolay şeyler değil. Hedefleri yükseltiyoruz ama aynı şekilde imkanlarımızı, organizasyonumuzu da yükseltmemiz lazım. Ancak bu şekilde kalıcı olabiliriz, bu şekilde her sene büyük hedeflere ulaşabiliriz. Artık şehirdeki herkes, taraftarımız, başarının tadına varmış durumda. Bunların devamını sağlamak için de organizasyonumuzu, buna salondaki parkeden, soyunma odamızı, bütçemizi neyi koyarsanız koyun, hep birlikte olgunlaştırmamız lazım"

Oyuncular

Takım kaptanı İnanç Koç da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, oyun düzenlerinin oturması için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Takım olarak ilk defa THY Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini hatırlatan İnanç Koç, "Güzel bir kura çektiğimizi düşünüyorum, ilk senemizde gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz" dedi.

Takımın yeni oyuncularından Kerem Gönlüm ise geçen seneki takımdan bazı oyuncuları kaybettiklerini ancak takımda sistemin ön planda olduğunu belirtti. Ufuk Sarıca ve ekibinin 3 senedir önemli işlere imza attığını kaydeden Kerem Gönlüm, "Biz de var olan siteme adapte olmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel bir sezon bizi bekliyor" ifadesini kullandı.

Soner Şentürk de bu sene THY Avrupa Ligi'nde mücadele etmelerinin Karşıyaka açısından bir ilk olacağını belirterek, "Herkes çok heyecanlı. 2015-2016 sezonunun Karşıyaka Arena'daki açılış maçını Avrupa Ligi'nde Barcelona ile oynayacağız. Bundan daha büyük bir olay yok" değerlendirmesinde bulundu.

Takımda Palacios'la devam eden yabancılardan Gabriel ise geçen seneki başarı tekrar yakalamak istediklerini söyledi. Ufuk Sarıca ile çalışmanın büyük keyif olduğunu kaydeden Gabriel, "Devam etmemdeki önemli etkenlerden biri bu. Bir araya gelen takımı da görünce Karşıyaka devam etmek istedim" şeklinde konuştu.