Son hanedanın ayak sesleri...

Son hanedanın ayak sesleri...
Dört yılda üç büyük şampiyonlukla İspanya tarih kitaplarını yeniden yazdı. Sırada bir sonraki Dünya Kupası var ve İspanya burada da şampiyonluğa çok yakın görünüyor.

İspanya'nın Euro 2012'de şampiyonluğu bekleniyordu ve öyle de oldu. Çaba, gelişim ve deneyim beklenen semereyi verdi. Boğalar sonuçta dört yılda üçüncü şampiyonluklarını kazandılar. Neden dursunlar ki?

MUHTEMEL RAKİPLER
2014 Dünya Kupası Brezilya'da düzenlenecek. Evsahibi ülke, son olarak bu kupayı 2002'de müzesine götürdü ve hasrete son vermek için çalışacak. Bunların ötesinde 1950'de Dünya Kupası'nı düzenleyen ancak taraftarları önünde Uruguay'a kupayı kaptıran Brezilya, kötü anıları silmek ve Maracana'nın 60 yıllık kabusundan kurtulmaya çalışacak.
Evinde oynayacak Brezilya'da beklentiler üst düzeyde olacak. Bu açıdan Brezilya önemli bir tehdit unsuru.

Bir başka Latin Amerika ülkesi Arjantin ise, üçüncü Altın Top ödülünü kazanmaya yakın isim Messi'siyle kupaya uzanmaya çalışacak. Almanya, İtalya ve belki de Portekiz turnuvanın diğer favorileri olacak. Tüm bunlara karşın İspanya, Euro 2012'deki performansıyla dünyanın en iyi takımı olduğunu gösterdi. Üstelik her şey sona ermiş değil. Kırmızıların kadrosu, 2014 Dünya Kupası öncesi rakiplerini kaygılandırıyor.

KADRO YAPISI
İspanya'nın kadrosunda yer alan isimleri yakından izlediğimizde Kırmızıların, 2014 Dünya Kupası için avantajlı oldukları gerçeğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin Muniain. İspanya'nın gol umutlarından biri olacak olan Muniain, Athletic Bilbao'nun üç yıldır kadrosunda yer alıyor. Golcü oyuncu, İspanya Milli Takımı'yla da ilk maçına Venezuela ile oynanan hazırlık maçında çıktı. İspanya 21 yaş altı Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğunu kazanmasında pay sahibi olan Muniain, Dünya Kupası finallerine kadar daha da deneyim kazanacak.

Brezilya'da mücadele edecek, İspanya Milli Takımı'nın yaş ortalaması biraz daha artacak. Casillas ile Xabi Alonso 33, Xavi 34, Fernando Torres ile Andres Iniesta 30 yaşında Brezilya 2014'e katılacak. Yaşlar artacak ancak performanslarının azalacağı ise tahmin edilmiyor. Bir anlamda bu isimler daha da tecrübeli bir halde Brezilya'ya gidecek.

Dördüncü kupa peşindeki İspanya'da, defansının bir diğer önemli ismi Alvaro Arbeloa ise 31 yaşında finallere gidecek.
Aynı şeyi Carles Puyol ve David Villa için söyleyemeyiz. Sakatlıkları nedeniyle Euro 2012'de forma giyemeyen ikiliden Puyol 36, Villa ise 33 yaşında olacak. Puyol'un yaş haddinden emekli olması bekleniyor. Attığı 51 golle İspanya Milli Takımı'nda tüm zamanların en golcü ismi olan Villa ise geçen sezon ayağının kırılmasından dolayı bir daha formayı kolay kolay ele geçirecek gibi görünmüyor.

Takımın geri kalan isimleri ise gençlerden oluşuyor. 2014'te Pique 27, Sergio Ramos 28, Jordi Alba 25, David Silva 28, Juan Mata 26, Javi Martinez 25 yaşında olacaklar. Bu isimler büyük ihtimalle de 2014'te milli takıma seçilecekler.

Bunların ardından, alttan gelen gençler İspanya'nın gelecek için umutlanmasını sağlıyor. Athletic Bilbao'dan Iker Muniain ve Ander Herrera, İspanya 21 yaş altı Milli Takımı'nda yıldızlaştılar. İkili ayrıca, takımlarının UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkmasında önemli rol oynadılar ve transfer listesinin başındalar. Takım arkadaşları Martinez'in de formu İspanya'yı gelecek adına umutlandırıyor.

Barcelona'nın gençleri Martin Montoya, Isaac Cuencave Cristian Tello geleceğin yıldız adaylarından. Euro 2016'da şimdiden büyük işler beklenen Gerard Deulofeu da dikkat çeken isimler arasında. Bir başka isim Thiago Alcantara da geçen yıl gösterdiği performansla da ayak seslerini şimdiden duyurdu.

Barcelona'nın ezeli rakibe Real Madrid'in de genç oyuncuları şimdiden adını duyurdu. Madrid'in sağbeki ve ilk 11 için fırsat kollayan Dani Carvajal 20, golcü oyuncu Alvaro Morati ise sadece 19 yaşında.

Atletico Madrid'den Adrian, Malaga'dan Nacho Monreal, Chelsea'deki Katalan oyuncu Oriol Romeu ise İspanya Milli Takımı'nın ortasahası için alternatifler arasında. Üstelik  Del Bosque de 2014 Dünya Kupası finalleri sonuna kadar görevinde kalacak.

Şimdiden yukarıda adlarını saydığımız isimlerin 2014 veya 2016'da oynayıp oynamayacaklarını söylemek güç; ancak İspanya'nın bu kadroyla Brezilya'daki  Dünya Kupası finallerine gitmesi durumunda Boğaların şampiyonlukla dönmeleri yüksek bir ihtimal.

Şu anda İspanyol hanedanlığı dünya futbolunu etkisi altına almış durumda. Bakalım bu hanedanlık, 2014 Dünya Kupası'nda da egemenliğini sürdürecek mi?

ligtv.com.tr