Sola aranan kan bulundu! Yeni Kartal böyle biri

Video yükleniyor...

Bir dönem Beşiktaş forması giyen Mitar Mrkela’dan, son yıllarda Premier Lig'i kasıp kavuran Branislav İvanovic ve Aleksandar Kolarov gibi, Duşko Tosiç de Ofk Belgrad altyapısından yetişti.

20 yaşına kadar OFK forması giyen Tosiç, Mevlüt Erdinç’in de formasını giydiği Fransız ekibi Sochaux'a transfer oldu ve Ligue 1'!de performansını sergilemeye başladı.

2006-2007 sezonunda Sochaux Fransa Kupası finalinde Marsilya’yı penaltılarla yenip şampiyon olurken Sırp oyuncu da savunmanın solunda gösterdiği performansla göz kamaştırıyordu.

21 yaş altı Avrupa şampiyonasında Sırbistan’ın final oynamasında pay sahibi olan Tosiç, Fransa’dan Bundesliga’ya terfi etti ve Tomas Schaaf’ın Werder Bremen’ine transfer oldu.

Werder Bremen’de takımın en istikrarlı parçası olmasa da ilk sezonunda Bundesliga ikinciliği, ikinci sezonunda da UEFA kupası finali gören Toşiç’in kariyeri ise dalgalanmaya başladı.

QPR’da kiralık olarak oynayıp ülkesine Kızılyıldız formasıyla dönen Toşiç, bir dönem de Betis’te kiralık oynadıktan sonra 600.000 euroya Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

Alkaralar’daki ilk sezonunda sol çizgiden etkili bindirmeleri ve hücuma verdiği destekle fark yaratan Toşiç’in özellikle kamuoyunun gündemine geldiği maç 3-3'lük Galatasaray karşılaşması oldu.

Ligin en formda isimlerinden Eboue’ye kariyerinin en zor anlarını yaşatan Toşiç maça damga vurmayı başarmıştı.

İlk sezonunu 1 golle ancak bir çok gol pasıyla tamamlayan Toşiç, ikinci sezonuna da aynı istikrarla başladı. Gol pasları ve hücumu zenginleştirmesiyle takım arkadaşlarını rahatlatan Toşiç, defansif anlamda da dengeli bir görüntü çizdi.

Gençlerbirliğinde 3.sezonunda da kendisine verilen her görevi layıkıyla yerine getiren Toşiç, özelikle İrfan buz döneminde stoper olarak da görev aldı. Dengeli oyun yapısı ve güçlü fiziğiyle stoper olarak da hiç sırıtmayan 30 yaşındaki oyuncu Başakşehir deplasmanında  El Kabir’in rabona asistini de ağlara yollayan isim oldu.

Ülkesinin en önemli pop yıldızlarından Jelena Karleuşa’yla evli olan Toşiç, Beşiktaş’ın gelecek sezon hem savunma hem de sol bek rotasyonunun istikrarlı oyuncularından birisi olacak gibi gözüküyor.