Şok iddia! Dünya Kupası'nı rüşvetle mi aldılar?

Şok iddia! Dünya Kupası'nı rüşvetle mi aldılar?
Almanya'nın 2006 Dünya Kupası ev sahipliği adaylığı sürecinde, FIFA İcra Kurulu'ndan 4 üyenin oyunu satın almak için para ödediği öne sürüldü.

Spiegel Dergisi'nin haberine göre 2006 FIFA Dünya Kupası için Almanya'da kurulan başvuru komitesi, o dönem Adidas şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapan Robert Louis-Dreyfus aracılığıyla 4 üyenin oylarını satın almak adına FIFA'ya 6,7 milyon avro ödedi.

Organizasyon komitesi başkanlığını yapan Franz Beckenbauer'in ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach'ın da ödemeden haberdar olduğu öne sürülen haberde, Louis-Dreyfus'un bu parayı Dünya Kupası'nın nerede yapılacağının karar verildiği 6 Temmuz 2000'den önce Almanya'nın başvuru komitesine gizli bir şekilde ödünç verdiği ifade edildi.

Haberde bu paranın, ne başvuru komitesinin ne de Dünya Kupası'nın Almanya'ya verildikten sonra oluşturulan organize komitesinin bütçesinde yer aldığı bildirildi.

Bu para sayesinde, 24 kişilik FIFA İcra Kurulu'ndaki 4 Asyalı temsilcinin Temmuz 2000'de Almanya lehine oy kullandığı iddia edilirken, Yeni Zelandalı Charles Dempsey'in de sürpriz bir şekilde oy vermemesinden dolayı Almanya'nın oylamayı 12-11 kazandığı aktarıldı.

Louis-Dreyfus'un 2006 FIFA Dünya Kupası düzenlenmeden 1,5 yıl önce ödünç verdiği 6,7 milyon avroyu geri istediği vurgulanan haberde, Beckenbauer ve Niersbach'ın bu parayı geri ödemek için yollar aradığı kaydedildi.

Gizli belgelere göre 6,7 milyon avronun, Berlin'de planlanan ancak daha sonra iptal edilen FIFA açılış galasının giderleri için FIFA'nın Cenevre'deki hesabına ödendiği iddia edildi. Bu paranın daha sonra FIFA tarafından Louis-Dreyfus'un Zürih'teki hesabına gönderildiği ileri sürüldü.

Hayatta olan söz konusu Asyalı üyelerden 3'ünün derginin açıklama talebini cevapsız bıraktığı da belirtildi.