Aslan'ın kozu Sneijder

Video yükleniyor...

Galatasaray'da zorlu Bursaspor maçı öncesinde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu önemli eksiklerle boğuşuyor.

Orta alanın beyni olan Selçuk İnan'ın cezası takımın en golcü ismi Burak Yılmaz'ın sakatlığı kritik randevu öncesinde Sarı - Kırmızılılar'ı düşündürüyor.

Çaykur Rizespor maçının son anlarında oyuna dahil olarak sakatlanan Burak Yılmaz, uzun lig maratonu düşünülerek kesinlikle riske edilmeyecek. Yıldız golcü, Bursaspor maçında sahadaki yerini alamayacak ve Sarı - Kırmızılılar'ın gol silahı Umut Bulut olacak.

Hamza Hamzaoğlu, orta alandaki vazgeçilmez isimlerinin başında gelen Selçuk İnan'ın yokluğunda Felipe Melo'ya partner arıyor. Emre Çolak'ın kanattaki performansından memnun olan Hamzaoğlu, Hamit Altıntop'u Selçuk'un pozisyonuna çekebilir. Bursaspor'un en önemli silahları olan Ozan Tufan, Belluschi ve Joshue'ye 90 dakika boyunca pres yapmayı düşünen Hamzaoğlu, Felipe Melo ve Umut Bulut'a özel uyarılarda bulundu... Umut Bulut'un pres gücüne güvenen Hamzaoğlu, Felipe Melo'nun da kart görmemesi konusunda dikkatini çekti.

Afrika Uluslar Kupası'nda Kamerun'un elenmesi nedeniyle Aurelian Chedjou'nun erken dönüşü bir nebze olsun sevinç yaratırken Hamza Hamzaoğlu'nun Chedjou'yu Bursaspor maçında oynatmayı düşünmediği öğrenildi. Chedjou'nun uzun bir yolculuğun ardından takıma dahil olması sebebiyle Hamza Hamzaoğlu, Kamerunlu oyuncuyu Bursaspor karşısında görevlendirmeyecek. 90 dakikanın zorlu geçmesini bekleyen Hamzaoğlu, Chedjou'nun yorgunluğunu göz önünde bulundurarak son haftalardaki savunma kurgusunu bozmayacak. Bursaspor karşısında Koray Günter ile Hakan Balta ikilisi görev alacak.

Sabri ve Telles ile savunmanın iki ucunu koruyacak olan Hamzaoğlu, Bruma konusunda ise kararını son antrenmanın ardından verecek.

Hamza Hamzaoğlu, takımın maestrosu Wesley Sneijder'le de özel görüşmeler yaptı. Hamzaoğlu'nun, Çaykur Rizespor maçında attığı gol ve ortaya koyduğu futbolla galibiyeti getiren isimlerin başında gelen Hollandalı yıldızdan Bursaspor kalesini her fırsatta yoklamasını istediği gelen haberler arasında.