Size süper bir önerimiz var

Video yükleniyor...

Sokakta futbol oynamayı özleyenler, toplarını kapıp maç yapmak için kendilerine bahane arayanlar; ekran başına… Size süper bir fikrimiz var.

Akdeniz’in incisi, ülkemizin futbol tutkusunu doruklarda yaşayan şehirlerinden Adana’nın kardeş takımlarından Adana Demirspor, bugünlerde Süper Lig’e çıkabilmek için ter döküyor. Heyecan tüm şehri sarınca, futbolun coşkusu da sokaklarda karşımıza çıktı.

Tarihi Adana Garı’nın önünde toplanan bu kalabalık, sokak futbolu izlemek için bir araya gelen Adanalılar… Ve gözlerini asfalt üzerindeki mücadeleden bir an olsun ayırmıyorlar. Biz de yanlarına yaklaşıp asfalt üzerine kurulan küçük sahaya göz atmadan duramadık. Karşımıza çıkan son derece parlak bir fikirle adeta gözlerimiz ışıldadı…

İlk bakışta, bildiğimiz sokak futbolu; 5’erden iki takım, minyatür kale. Gözümüze hemen kalecilerin eksikliği çarpıyor. Beton asfalt üzerindeki mücadelede hemen ilk gol geliyor. Golü kaydeden takım skorda öne geçiyor ancak bu kadarla da kalmıyor, rakibin bir oyuncusunu seçip saha dışına gönderiyorlar. Maç 5’e 4 devam ediyor.

Goller geldikçe, kalesini savunmayan takımlar birer birer eksiliyor. Kalanlar yine de pes etmeyip mücadeleye devam ediyorlar.

Oyunu oynaması kesinlikle çok zevkli. İzlemek ise başka bir keyif… Tribünlerden hangi takımın gol attığında kimi saha dışına göndereceğine dair tahmin yürütüyorsunuz.

Hemen bir futbolcu arkadaşımıza yaklaşıp soruyoruz, rakipten hangi oyuncuyu ilk olarak dışarı göndereceğinize nasıl karar veriyorsunuz?

Rakibi eksiltmek iyi hoş, peki ya çıkartılan olmamak için yapabileceğiniz bir şey var mı?

Maçlar Adana’da yapılınca, Adana ekibinin taraftar avantajı ortaya çıkıyor

Futbol şehrinin insanları, Adanalılar, takımlarını desteklemek için saha sokak ayrımı yapmıyorlar.

Bir top, birkaç arkadaş… Futbol oynamak için ihtiyacınız işte bu kadar. Bahane arıyorsanız, artık o da var… Haydi millet, sokağa…