Sivas'tan sert bileklik tepkisi

Sivas'tan sert bileklik tepkisi
Medicana Sivasspor Kulübü, orta saha oyuncusu Burhan Eşer'in, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Diyarbekirspor ile yapılan karşılaşmada taktığı bilekliğin renklerinin sosyal medyada farklı şekilde yorumlanıp, bu konuda hakarete varan paylaşımlar yapılması üzerine açıklama yaptı. 

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, son günlerde futbolcu Burhan Eşer hakkında sosyal medyada yer alan yorumlara cevaben kulüp tarafından açıklama yapılma gereği duyulduğu belirtildi.

Burhan Eşer'in, 2 sezondur oynadığı her maçta "şans getirmesi" amacıyla renkli bileklikler taktığına dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmaları kapsamında Diyarbekirspor ile 22 Eylül'de oynadığımız 2. tur maçının ardından bazı sosyal paylaşım sitelerinde futbolcumuz Burhan Eşer'in kullandığı bileklik hakkında çirkin söylemler ve ifadeler yer almıştır. Söz konusu bilekliğin renkleri farklı şekilde yorumlanıp bu konuda hakarete varan paylaşımlar yapılmış ve ne yazık ki bu kirli oyuna bazı taraftar gruplarımızın da alet olduğu gözlemlenmiştir. Ortada gerçeği yansıtmayan yorumların varlığı kulübümüzü ve değerli futbolcumuzu derinden yaralamıştır. Kötü niyetli olduğunu düşündüğümüz bazı kişilerin Diyarbekirspor maçının ardından taraftar gruplarımızın arasına sızarak sosyal medyada gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan yorumlar ve paylaşımlar yaparak takımımıza ve futbolcumuz Burhan Eşer'e zarar vermeyi amaçladıklarını düşünmekteyiz."

Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür gerçek dışı iftiralara taraftarların ve tüm futbol severlerin itibar etmemeleri istenen açıklamada, Burhan Eşer'in diğer haftalarda oynanan maçlarındaki fotoğraflarına da bakılması ve bu tür çirkin yorumlarda bulunulmamasının beklendiği ifade edildi.

Öte yandan sitede, futbolcunun değişik tarihlerde forma giydiği maçlarda kolunda bileklik takılı fotoğrafları da paylaşıldı.