Deplasman 'Kartal'ı geri döndü

Deplasman 'Kartal'ı geri döndü





undefined

Beşiktaş, derbi haftasının kazananlarından biri oldu. Çok zorlu Sivas deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen siyah beyazlılar, 2 haftalık aradan sonra kazanmayı hatırladı. Son 8 deplasmanındaki 7. galibiyetini alan Beşiktaş, 51 puana yükseldi.

Konuk ekip Beşiktaş'ta, ligin 22. haftasındaki Balıkesirspor maçında ilk 11'de forma giyen oyunculardan 10'u Sivasspor karşısında da ilk 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, kırmızı kart cezalısı Pedro Franco'nun yerine Necip Uysal'a görev verdi.

Ev sahibi Medicana Sivasspor ise sakatlıkları süren Michael Eneramo ve İbrahim Toraman ile sarı kart cezalısı Adem Koçak'tan yoksun kadroyla Beşiktaş maçına çıktı. Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, bir süre önce kadro dışı bırakılan ve geçen hafta takımla çalışmalara başlayan Aydın Karabulut'u da 18 kişilik kadroya dahil etti.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı ve ilk devrede Sivas'ın birkaç yan topu dışında önemli pozisyon yaşanmadı. 35. dakikada Da Costa'nın orta şut karışımı vuruşunda Cenk son anda müdahale ederken, siyah beyazlılar, devrenin son anlarında golü buldu. Necip'in 40 metrelik nefis pasına hareketlenen Atiba, bekletmeden vurdu ve konuk takımı öne geçiren isim oldu.

2. yarıda Sivasspor'un yoğun baskısı vardı. Özellikle sağ kanattan yüklenen kırmızı beyazlılar, Beşiktaş'ın sahasından çıkmasına izin vermedi. Ancak siyah beyazlılar, defansta açık vermedi. Sivasspor da son bölümde sadece uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. 1-0'ı 45 dakika boyunca korumayı başaran siyah beyazlılar, çok zorlu bir deplasmandan galibiyetle döndü.
Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin karşılaşacağı haftayı çok iyi değerlendiren Beşiktaş, 51 puana yükseldi.


M.SİVASSPOR-BEŞİKTAŞ

Stat: Sivas 4 Eylül

Hakemler:
Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Medicana Sivasspor:
Korcan Çelikay, Cicinho, Ümit Kurt, Da Costa, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci (Dk. 78 İbrahim Akın), Hakan Arslan, Burhan Eşer, Taouil, Chahechouhe, Batuhan Karadeniz (Dk. 39 Utaka)

Beşiktaş:
Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Gülüm, Opare, Hutchinson, Veli Kavlak, Gökhan Töre (Dk. 70 Kerim Frei), Sosa (Dk. 23 Tolgay Arslan), Olcay Şahan, Demba Ba (Dk. 90 Mustafa Pektemek)

Gol:
Dk. 44 Hutchinson (Beşiktaş)

Sarı kartlar:
Dk. 33 Opare, Dk. 56 Ersan Gülüm, Dk. 83 Cenk Gönen (Beşiktaş), Dk. 37 Kadir Bekmezci (Medicana Sivasspor)

 -reklam01-