Sinan Gümüş'ten Terim'e mesaj! ''Merdivenleri beşer onar değil...''

Sinan Gümüş'ten Terim'e mesaj! ''Merdivenleri beşer onar değil...''
Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Sinan Gümüş, bu sezon gösterdiği başarılı performans ile en fazla aşama kaydeden oyunculardan birisi oldu. Oynadığı maçlarda harikalar yaratmaya başlayan Sinan, G.Saray’a geliş hikâyesini anlattı.

“Stuttgart’ta oynarken Almanya U20 milli takımında bir turnuvaya katıldım. Almanya, Çek, Hollanda veTürkiye katılmıştı. Orada Türkiye’yekarşı oynadım. Çok güzel turnuva çıkarmıştım. Bir anda AZ Alkmaar, Ajax ve Villarreal’den teklif aldım.”
“Menajerime ilk G.Saray’dan teklif geldiğinde inanmamıştım. Çünkü televizyondan yıllarca takip ettiğim takım beni istiyordu ve ilk buluşmam inanılmaz heyecanlı oldu. Transfere ailem de sevindi.”

“AİLEM ÇOK MUTLU OLDU”
“Stuttgart da benimle profesyonel sözleşme imzalamak istedi. Ailemde G.Saray hayranlığı çok fazlaydı. Bir ara G.Saray scout’u Emre Utkucan milli takım maçından sonra beni çok beğendiğini söyledi. O arada da bizi Cenk Ergün’le tanıştırdılar. Konuştuk bana projelerini anlattılar. Annem ve babama söyledim hemen transfer olduğumu, ailem inanılmaz sevinmişti. Menajerime ilk G.Saray’dan teklif geldiğinde inanmamıştım. Çünkü televizyondan yıllarca takip ettiğim takım beni istiyordu ve ilk buluşmam inanılmaz heyecanlıydı.”

“Almanya’da derbileri aylar öncesinden beklerdik. Dün onları izlerken, bugün onlara karşı oynuyorum. Final öncesi sahaya çıktığımızda stat yıkılıyordu. Tüylerim diken diken oldu.”

“ANNEMİN PAYI BÜYÜK”
“Annem futbolcu olmadan öncede bana her zaman “Biri bana geldiğinde ‘şu çocuk ne saygılı’ desin” derdi. Ne kadar büyük bir futbolcu olursan ol saygın yoksa bir anlamı yok. Ailem benim için çok önemli. O mutlu olduğunda çokmutlu oluyorum. Annemin bana duaları ve diğer insanların duaları yüzünden buraya kadar geldim. İlk kazandığım parayla anneme Almanya’da ev aldım. Çünkü anneme bir sözüm vardı. Küçükbir evde oturuyorduk.”

“HOCALARIM HEP ARKAMDA DURDU”
“Galatasaray’a geldiğimde geldiğimde önümde çok iyi yıldızlar vardı. Ben onları rakip olarak değil, model olarak gördüm. Onlardan çok şey öğrenip merdivenleri basamak basamak çıkmaya çalıştım. Daha iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Ge- çen sezon çok teklif geldi. Ancak Hamza Hamzaoğlu benim kalmamı istedi. Daha sonra Mustafa Denizli de arkamda durdu. Hep istediğim şeyler oluyordu. Bütün hocalarım “Kal ve daha çok çalış” dedi. Ben onu yaptım.”

“KUPADA ÇOK HAKKIM VAR”
“Geçen sezon 3 maç oynamıştım ve şampiyon olmuştuk. Bu yıl Türkiye Kupası’nda çok oynadım ve kupada çok hakkımın olduğunu düşünüyorum. Takım arkadaşlarımın mücadelesi, yardımı sayesinde o kadar gol attım. Bana 10 yıl önce ‘Sinan, G.Saray formasıyla gol atacaksın deseler’ hayal derdim. Hayalim gerçek oldu ve birikimlerle birlikte ağladım. Artık hayalim gerçek olmuştu.”

“PODOLSKI AĞABEY GİBİ”
“Podolski büyük bir yıldız. O kadar birikimi olmasına rağmen o kadar mütevazı ki anlatamam. Hiçbir egosu yok. Adamın dünya şampiyonluğu var ama inanılmaz içten biri. TürkiyeKupası finali öncesi bana “Çık dışarı vemücadeleet. Herkese Sinan Gümüş kim göster” dedi. O olmasaydı finalde kaza yapabilirdik. Antrenmanlarda tam bir ağabey.”

“MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTERİM”
“Bir Türk olarak her zaman milli takımda oynamak isterim. Bir gurbetçinin hayali budur. Medya, ‘Neden Sinan milli takımda değil’ diye baskı yapıyor. Ama benim için erken, geleceğim var. Adım adım çalışarak gideceğim. Sakatlığım olmasa belki milli takıma çağrılabilirdim. Milli takıma bakarsan benim pozisyonumda çok iyi abilerim var. Fatih Terim büyük bir hoca. İnşallah bir gün onunla çalışma fırsatı bulurum. Merdivenleri beşer onar değil teker teker çıkmak isterim.”

“GALATASARAY TARAFTARI ÇOK ÜSTÜN”
“Biz Almanya’da derbileri aylar öncesinden beklerdik. Dün onları izlerken bugün onlara karşı oynuyorum. Final öncesi sahaya çıktığımızda stat yıkılıyordu. Tüylerim diken diken oldu. İki taraftar birbirine daha üstünün kim olduğunu gösteriyordu. Bizimkiler kanıtladı zaten. Bize çokgüç verdiler. İkinci yarıda bizim defansımıza bir adam gibi eklenmişlerdi.” -reklam01-

Kaynak: AMKSPOR

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Galatasaray

Spor Toto Süper Lig

Maç Özetleri

Puan durumu
canlı iddaa sonuçları