Simeone'ye 8 maç ceza!

Simeone'ye 8 maç ceza!
Atletico Madrid'in Real Madrid'i 1-0 yenerek İspanya Süper Kupası'nı kazandığı maçın 25. dakikasında hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart gören Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, 8 maç men cezası aldı.

İspanya Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi, Simeone'ye 8 maç ceza verildiğini duyurdu. Arjantinli teknik adamın, hakeme itirazdan 2, hakemin kararını alkışlayarak protesto etmek ve sahadan atıldıktan sonra tribünde kural dışı yerde durmaktan 1'er, 4. hakemin kafasına vurmaktan ise 4 maç men cezası aldığı kaydedildi.

İspanyol futbolundaki yönetmenlik gereği 4 karşılaşmadan fazla ceza alan Simeone'nin bu cezasını lig maçlarında çekmesi gerekiyor. Atletico Madrid Kulübü'nün, Simeone'ye verilen cezaya itiraz etmesi bekleniyor.

Simeone, Süper Kupa maçı sonrasında hakemden özür dilemiş ve gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biri hata yaptığında bunun bedelini ödemesi normaldir. Kararı alacak olanlar en adilini vereceklerdir. Umuyorum takımın iyiliği için en azı olur" demişti.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Simeone, geçen sezon gördüğü 5 sarı karttan kalan 1 maç cezasından dolayı bu akşamki Rayo Vallecano maçında da sahada yer alamayacak.