Simeone'nin oğlu gol krallığına koşuyor

Simeone'nin oğlu gol krallığına koşuyor
Uruguay'ın evsahipliğinde düzenlenen 20 Yaş Altı Güney Amerika Futbol Şampiyonası Final Grubu maçında Arjantin, Peru'yu 2-0 yendi.

Centenario Stadı'nda oynanan grubun ilk maçında, Arjantin ile Peru karşılaştı.

İspanyol ekibi Atletico Madrid'in teknik direktörlüğünü yapan Diego Simeone'nin oğlu Giovanni'nin henüz ilk dakikada açılış golünü kaydettiği karşılaşmanın ilk yarısı, Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. "Tangocular", 77. dakikada ise Simeone'nin Atletico Madrid'deki öğrencilerinden Angel Correa'nın golüyle rakibini 2-0 mağlup ederek final grubuna galibiyetle başladı.

Altı takımın mücadele ettiği, 2015 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ve 2016 Rio Olimpiyatları'na eleme niteliği taşıyan turnuvanın final grubundaki Paraguay-Kolombiya ve Uruguay-Brezilya karşılaşmaları ise 0-0'lık beraberliklerle sonuçlandı.

Giovanni, gol krallığında ilk sırada

Peru karşısında fileleri bir kez havalandıran Giovanni Simeone, gol sayısını 7'ye çıkararak turnuvadaki gol krallığı yarışında liderliğini sürdürdü.

Giovanni'nin sıralamadaki en yakın takipçisi Ekvadorlu Jose Francisco Cevallos'un 4 golü bulunuyor.

Simone'nin futbolcu oğulları

Futbolculuk döneminde Arjantin'de Velez, Racing, İspanya'da Atletico Madrid, Sevilla, İtalya'da Inter ve Lazio gibi önemli takımların formasını giyen ve Arjantin Milli Takımı'nın da vazgeçilmez isimlerinden olan Diego Simeone'nin 3 oğlu da babalarının izinden gidiyor.

Simeone'nin 19 yaşındaki büyük oğlu Giovanni, ülkesinde River Plate'in A takımında forma giyiyor. Arjantinli teknik adamın 17 yaşındaki oğlu Gianluca, River Plate altyapısında mücadele diyor. Simeone'nin River Plate altyapısından yetişen ve Atletico Madrid'de top toplayıcılık yapan 10 yaşındaki küçük oğlu Giuliano da babasına eşlik ettiği Madrid ekibinin A takım antrenmanlarında sergilediği teknik hareketleriyle dikkati çekiyor.