"Şimdi şampiyonluk zamanı"

"Şimdi şampiyonluk zamanı"
Türkiye'nin finallerine ev sahipliği yapacağı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na 1 yıl kala tanıtım toplantısı yapıldı.

Gelecek yıl 31 Ağustos-17 Eylül tarihlerinde Finlandiya, Romanya, İsrail ve Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası için Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye'nin bir grup aşamasına ve finallerine ev sahipliği yapacak turnuvanın etkinlik toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ile milli basketbolcular Semih Erden ve Sinan Güler katıldı.

TBF Başkanı Harun Erdenay, şampiyonanın başlamasına 1 sene kaldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Milli takımımız, bütün oynadığı maçlarda kendi evinde inanılmaz bir performans sergiliyor, kendi seyircisi önünde çok başka bir şekle bürünüyor. Bu yüzden şampiyonada hedeflediğimiz başarıya ulaşmak istiyoruz. Daha önceki şampiyonalardan farklı olarak 2017 Avrupa Şampiyonası 4 farklı ülkede yapılacak. Biz bir grup ve final mücadelelerine ev sahipliği yapacağız. Şu an planlanan grup maçlarının Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, final maçlarının ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak."

Sportif direktör Barbaros Akkaş ise 40. kez düzenlenecek şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarını vurgulayarak, "Daha önce evimizde oynadığımız organizasyonlarda final oynamıştık. Şimdi bir adım daha ileri giderek şampiyon olma zamanının geldiğine inanıyoruz. İnşallah, 2017'den sonra federasyonumuzun da katkısıyla Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 Dünya Şampiyonası'na da ev sahipliği yaparak bir onuru daha beraber yaşarız." ifadelerini kullandı.

Milli takımın tecrübeli oyuncusu Sinan Güler de Türk seyircilerin önünde iyi bir basketbol oynayarak, hedefledikleri başarıya ulaşmayı istediklerini belirtti.