Şimdi moda eve dönmek!

Şimdi moda eve dönmek!
Altyapısından yetiştikleri veya formasını giydikleri takımlardan ayrılarak, yıllar sonra geri dönen futbolcular arasında göze en çok çarpanları Fransız Paul Pogba ile Alman Mario Götze oldu.

İngiliz kulübü Manchester United, 936 bin avroya (yaklaşık 3 buçuk milyon TL) İtalyan temsilcisi Juventus'a gönderdiği Pogba'yı, 105 milyon avroya (yaklaşık 347 milyon TL) geri alarak transfer rekoru kırdı. Yıllar sonra evine geri dönen Fransız futbolcu, en pahalı oyuncu unvanına imza attı.

Transfer oldukları takımlarda en fazla 3 sezon geçiren Mario Götze, Nuri Şahin ve Shinji Kagawa, daha önce forma giydikleri Alman ekibi Borussia Dortmund'a geri geldi.

Son dönemlerde eski takımlarına dönen futbolcular şunlar:

Paul Pogba (Juventus - Manchester United): Futbol hayatına Manchester United'ın altyapısında başlayan Gine asıllı Fransız futbolcu, 2012 yılında 936 bin avroya Juventus'a satıldı. İsmini, 2013'te Türkiye'de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda duyuran Pogba, İtalya liginde üst üste 4 sezon şampiyonluk sevinci yaşadı. 23 yaşındaki futbolcu, 105 milyon avro gibi rekor bir fiyatla yeniden evine döndü. Pogba, 4 sezon boyunca Juventus forması altında çıktığı 178 maçta 34 gol attı.

Mario Götze (Bayern Münih - Borussia Dortmund): Orta saha oyuncusu Alman Götze de Borussia Dortmund'un altyapısında yetişip adını uluslararası arenada duyurdu. 2013'te Bayern Münih'e transfer olan 24 yaşındaki yıldız, 3 sezon sonra sarı-siyahlı ekibe geri döndü. Götze, 3 yıl boyunca top koşturduğu Bayern Münih'te 114 maçta 36 kez fileleri havalandırdı.

Filipe Luis (Chelsea - Atletico Madrid): Brezilyalı sol bek oyuncusu Filipe Luis Atletico Madrid ile birer La Liga, İspanya Kral Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve 2 UEFA Süper Kupası şampiyonluğu kazandı ve 2014 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de final oynadı. 2014-2015 sezonunda İngiliz Chelsea takımına transfer olan 31 yaşındaki Luis, bir sezon sonra yeniden Madrid temsilcisinin kadrosuna dahil oldu.

Nuri Şahin (Real Madrid - Borussia Dortmund): Alman Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 2010-2011 sezonunda Borussia Dortmund ile şampiyonluk yaşayan Türk Milli Takımı oyuncusu Nuri, ertesi yıl İspanyol devi Real Madrid'le anlaştı. Başkent temsilcisiyle 10 maça çıkıp 1 gol atan 27 yaşındaki futbolcu, İngiliz ekibi Liverpool'da kiralık oynadıktan sonra 2013 yılında yeniden evine döndü.

Shinji Kagawa (Manchester United - Borussia Dortmund): Borussia Dortmund'a 2010 yılında transfer olan Japon futbolcu, 2 sezon boyunca yeni takımı için ter döktü. 71 maçta 29 gol atan orta saha oyuncusu, 2012 yılında Manchester United ile anlaştı. İngiliz ekibi ile 3 sezon boyunca 57 maçta 6 gol atan Kagawa, 2014 yılında Bundesliga'ya döndü. Son iki sezonda 84 karşılaşmada 19 kez fileleri havalandı.