Sezon sonuna kadar Wouters

Sezon sonuna kadar Wouters
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, sezon sonuna kadar teknik direktörlüğe altyapı koordinatörleri Jan Wouters'ı getirdi.

Shota Arveladze'nin istifası üzerine Süper Lig'de geçen hafta Galatasaray karşısında lacivert-beyazlı takımın başında yer alan Hollandalı teknik adam, sezon sonuna kadar bu görevini sürdürecek.

Lacivert-beyazlı kulüpten alınan bilgiye göre, Wouters sezonun geride kalan 9 haftasında Kasımpaşa takımını çalıştırmaya devam edecek ve gelecek sezon görev alacak teknik direktör için daha sonra karar verilecek.

Wouters'ın kariyeri

Kasımpaşa'nın yeni teknik direktörü Wouters, Hollanda futbolunun önemli isimleri arasında yer alıyor.

Futbolculuk kariyerine 1980 yılında Hollanda ekibi Utrech'te başlayan Wouters, bu takımda 6 sezon forma giydikten sonra Hollanda'nın köklü ekiplerinden Ajax'a transfer oldu. Ajax'da 6 sezon forma giydikten sonra Almanya'da 1992-1994 yılları arasında Bayern Münih forması giyen Wouters, futbolculuk kariyerini PSV Eindhoven (1996-1998) ekibinde tamamladı. Wouters, Hollanda Milli Takımı'nın da 70 kez formasını giyerek 4 gol kaydetti.

Futbolculuk kariyerinde 1 UEFA Kupa Galipleri Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 Hollanda Birinci Ligi, 1 Almanya Birinci Ligi ve 5 Hollanda Kupası şampiyonluğu bulunan Wouters, milli takım kariyerinde de büyük başarılar kazandı. Wouters, Hollanda Milli Takımı'yla 1988 yılında Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti. 1988'de Almanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Wouters, turnuvanın en iyi 11'ine seçildi.

Wouters, teknik direktörlük kariyerinde ise Glasgow Rangers, Utrecht, Ajax, PSV Eindhoven takımlarından yardımcı antrenörlük yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, Utrecht, Ajax ve PSV Eindhoven takımlarının kısa süre teknik direktörlük görevini de üstlendi.

Hollandalı teknik adam, Kasımpaşa Kulübü'nde sezon başı altyapı koordinatörü olarak göreve başlamıştı.

Wouters, Kasımpaşa'nın 4. yabancı teknik direktörü

Lacivert-beyazlılarda, İtalyan Renato Vignolini, Alman Werner Lorant ve Gürcü Shota Arveladze'den sonra Wouters 4. yabancı teknik adam oldu.

Kasımpaşa'nın bu sezon 11. kez mücadele ettiği Türkiye'nin en üst seviye liginde ilk yabancı teknik direktörü, 1961-1962 sezonunda İtalyan Renato Vignolini'ydi. İtalyan çalıştırıcıyla, 38 hafta oynanan o sezonda 12 galibiyet, 15 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Kasımpaşa, ligi 39 puanla 9. sırada bitirdi.

İki ayrı lig halinde oynanan 1962-1963 sezonunda da yola Vignolini ile devam eden lacivert-beyazlılar, İtalyan teknik adamla Beyaz Grup'ta 6'şar galibiyet ve mağlubiyet alırken, 8 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Sezonun devamında oynanan Milli Lig'de ise Vignolini'nin önderliğindeki Kasımpaşa, 14 mağlubiyet, 6 beraberlik ve 2 galibiyet elde etti.

Kasımpaşa bir sonraki sezona Esat Kaner ile başlamasına rağmen 18. haftada yeniden Vignolini'yi takımın başına getirdi. Lacivert-beyazılar, İtalyan teknik adamla çıktığı 17 maçta, 10 yenilgi ve 2 beraberlik alırken, 5 galibiyet elde etmesine rağmen küme düşmekten kurtulamadı.

Werner Lorant puan alamadı

Kasımpaşa'nın ikinci yabancı teknik direktörü ise, Türkiye'de Fenerbahçe'yi de bir dönem çalıştıran Alman teknik direktör Werner Lorant oldu.

Takımın başına, 2007-2008 sezonunun 9. haftasında geçen Lorant, Kasımpaşa ile çıktığı 6 maçtan da sahadan yenilgiyle ayrıldı. Lorant'ın görevine 14. haftada Bursaspor'a karşı alınan 2-0'lık mağlubiyetin ardından son verildi.

Arveladze'yle başarılar yakalandı

Teknik direktör Metin Diyadin'in yerine lacivert-beyazlıların başına 2012-2013 sezonun 8. haftasında geçen Shota Arveladze, takımıyla çıktığı 85 lig maçında sahadan 30 galibiyet, 28 beraberlik ve 27 yenilgiyle ayrıldı.

Kasımpaşa'nın Süper Lig tarihindeki en başarılı derecelerini elde eden Arveladze, lacivert-beyazlı kulübün tarihinde birçok ilke imza attı.

Lacivert-beyazlıların Süper Lig'de 6. sırada bitirerek en iyi derecesini elde ettiği 2012-2013 sezonunda takımın başında bulunan Gürcü teknik adam, geçen sezon da bu başarıyı tekrarladı.

Arveladze, bu sezonun 24. haftasında Torku Konyaspor'a karşı aldıkları 2-1'lik yenilginin ardından görevinden istifa etti.

Sezonu Wouters tamamlayacak

Kasımpaşa'nın Süper Lig tarihindeki 4. yabancı teknik direktörü olan Wouters, bu sezon başında lacivert-beyazlıların altyapı koordinatörü olarak göreve getirildi.

Kasımpaşa Kulübü, Arveladze'nin istifasının ardından ligin 25. haftasında Galatasaray maçında lacivert-beyazlı takımın başında çıkan Wouters'la sezon sonuna kadar devam kararı aldı.

Wouters, sezonun geri kalan 9 haftasında Kasımpaşa'nın teknik direktörü olarak görev yapacak.

Not: İtalyan teknik direktör Renato Vignolini'nin çalıştığı sezonlarda ligde galibiyete 2 puan veriliyordu.